Картопля для відпочинку: рецепт з кулінарним рукавом

запечена картопля, кулінарія
Страва до рукава

Авторський рецепт картоплі, запеченої в рукаві з овочами

Related video

Ця запечена картопля автор рецепту, кулінарний блогер дядько Женя називає "Відпочинок фавна", маючи на увазі, що протягом майже всього процесу приготування кулінар може відпочивати. Все робить за нього духовка у союзі з кулінарним рукавом. Картопля запікається разом із овочами.

Картопля "Відпочинок фавна"

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • цибулина — 1;
  • морква — 1;
  • помідор — 1-2;
  • італійські трави;
  • вершкове масло — 1.5 ст. л.;
  • часник;
  • зелень;
  • сіль

Запечену картоплю "Відпочинок фавна" робимо приблизно з кілограма картоплі. Нарізаємо її середніми часточками. Одну цибулину – тонкими кільцями. Одну морквину – маленькими брусочками. Все це складаємо в миску, туди ж натираємо помідор (або два, якщо маленькі). Додаємо приправу (у нашому випадку – італійські трави). Солимо, додаємо столову ложку-півтори вершкового масла. Ретельно перемішуємо.

Приготовлену сировину укладаємо в кулінарний рукав, запаковуємо та ставимо в духовку за температури 180 градусів. Засікаємо час і… Відпочиваємо! Справді, наступні півтори години робити вам нічого не доведеться — тільки чекати. Рукав забезпечує ідеальний режим приготування.

Через півтори години вимикаємо духовку, розрізаємо плівку. Додаємо дрібно нарізану зелень і часник, накриваємо плівкою і витримуємо ще п'ять хвилин — нехай страва просочиться ароматами. Розкладаємо по тарілках та насолоджуємось. "Відпочинок фавна" дуже схожий на смажену картоплю — але, звичайно, набагато краще, гарантує дядько Женя!