Картопля для відпочинку: рецепт з кулінарним рукавом

запечена картопля, кулінарія
Страва до рукава

Авторський рецепт картоплі, запеченої в рукаві з овочами

Ця запечена картопля автор рецепту, кулінарний блогер дядько Женя називає "Відпочинок фавна", маючи на увазі, що протягом майже всього процесу приготування кулінар може відпочивати. Все робить за нього духовка у союзі з кулінарним рукавом. Картопля запікається разом із овочами.

Картопля "Відпочинок фавна"

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • цибулина — 1;
  • морква — 1;
  • помідор — 1-2;
  • італійські трави;
  • вершкове масло — 1.5 ст. л.;
  • часник;
  • зелень;
  • сіль

Запечену картоплю "Відпочинок фавна" робимо приблизно з кілограма картоплі. Нарізаємо її середніми часточками. Одну цибулину – тонкими кільцями. Одну морквину – маленькими брусочками. Все це складаємо в миску, туди ж натираємо помідор (або два, якщо маленькі). Додаємо приправу (у нашому випадку – італійські трави). Солимо, додаємо столову ложку-півтори вершкового масла. Ретельно перемішуємо.

Приготовлену сировину укладаємо в кулінарний рукав, запаковуємо та ставимо в духовку за температури 180 градусів. Засікаємо час і… Відпочиваємо! Справді, наступні півтори години робити вам нічого не доведеться — тільки чекати. Рукав забезпечує ідеальний режим приготування.

Через півтори години вимикаємо духовку, розрізаємо плівку. Додаємо дрібно нарізану зелень і часник, накриваємо плівкою і витримуємо ще п'ять хвилин — нехай страва просочиться ароматами. Розкладаємо по тарілках та насолоджуємось. "Відпочинок фавна" дуже схожий на смажену картоплю — але, звичайно, набагато краще, гарантує дядько Женя!