Смак свята: як приготувати картопляні зрази з бринзою
Картопляним зразам бринза забезпечує дуже незвичайний, трохи солонуватий смак
Звичайно, картопляні зрази з бринзою — калорійне блюдо. Це мінус для любителів суворого харчування. Але воно дуже, дуже смачне! Власне, там усередині не просто бринза, а складова начинка, де ще беруть участь вершкове масло та зелень. Зрази виходять пікантні, з незвичайним солонуватим присмаком. Приготуємо їх так, як радять на Vkus.info.
Картопляні зрази з бринзою
Інгредієнти:
- картопля — 0.7 кг;
- манка — 0,5 склянки;
- яйце — 1;
- бринза — 150 г;
- масло — 50 г;
- олiя;
- панірувальні сухарі;
- зелень;
- сіль
Картопляні зрази з бринзою починаються з приготування дуже густої манної каші (на півсклянки крупи – приблизно 2 склянки води). Відварюємо картоплю, розминаємо в пюре, солимо, з'єднуємо з манкою. Додаємо яйце — але, звичайно, чекаємо, щоб картопля і манка охолонули, інакше яйце згорнеться.
Бринзу та м'яке вершкове масло збиваємо в блендері, з'єднуємо з рубаною зеленню. З картопляної маси, змішаної раніше з манкою та яйцем, формуємо котлетки, укладаємо в них начинку, не шкодуючи — щоб зрази вийшли соковитіше та ніжніше. Начинені котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях.
Викладаємо зрази на сковороду, розігріту з олією. Обсмажуємо з двох сторін для рум'яності, потім протушкуємо кілька хвилин під кришкою на мінімальному вогні. Картопляні зрази з бринзою готові! Подаємо їх гарячими зі сметаною.