Вишня і шоколад. Рецепт класичного торта "Чорний ліс"

торт чорний ліс, торт Шварцвальд, шоколадний торт, рецепт торта, смачний торт, простий рецепт торта
Фото: Getty Images | Торт "Чорний ліс"

Ніжний шоколадний бісквіт у поєднанні із соковитою вишнею та збитими вершками — це точно один із найсмачніших тортів у світі.

Related video

Торт "Чорний ліс", як вважається, був вигаданий у Німеччині, звідти й назва. Також його називають торт Шварцвальд. Це дуже смачний і ніжний десерт, у якому ідеально поєднується смак шоколаду, кислинка вишні та збиті вершки.

Якщо свіжої вишні немає, можна взяти заморожену, а для прикраси можна взяти плитку чорного шоколаду і кілька коктейльних вишень. Фокус розповість, як приготувати цей торт.

Торт "Чорний ліс"

Для бісквіту:

  • борошно — 100 г;
  • п'ять яєць;
  • цукор — 170 г;
  • крохмаль — 50 г;
  • какао-порошок — 30 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • сода на кінчику чайної ложки.

Для крему:

  • вершки 33% — 750 г;
  • цукрова пудра — 170 г.

Для начинки

  • вишня — 400 г;
  • цукор — 50 г.

Для початку приготуйте шоколадний бісквіт. Змішайте в мисці борошно та крохмаль, розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло.

Змішайте яйця з цукром і помістіть на водяну баню, нагрійте до температури 43 градуси, постійно помішуючи. Зніміть з вогню та збийте в пишну піну.

Вмішати вінчиком борошно, крохмаль, порошок какао та соду. Тісто має вийти в міру рідким, скоріше текучим, як густа сметана. Вмішайте вінчиком розтоплене вершкове масло.

Вилийте у форму тісто і запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Часу може піти й менше. Коли проткнете бісквіт дерев'яною шпажкою і дістанете її сухою — бісквіт готовий.

Дістаньте бісквіт із форми, остудіть, оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на ніч. Після бісквіт потрібно розрізати на коржі. В ідеалі — на три, але два теж буде непогано.

Тепер час готувати начинку. Доведіть вишню з цукром до кипіння і проваріть кілька хвилин, остудіть і злийте сироп. Він піде на просочення коржів.

З'єднайте вершки з цукровою пудрою і збийте до пишності, якщо хочете — вмішайте какао. Але для класичного "Чорного лісу" крем готують без какао.

Коржі просочіть вишневим сиропом, промажте кремом, додаючи вишні та зберіть торт. Змастіть торт із боків і зверху кремом, прикрасьте вишеньками і тертим шоколадом. Відправте "Чорний ліс" просочуватись на кілька годин у холодильник.

Також можна приготувати ще один класичний десерт. Найсмачніший торт "Карпатка" із заварним кремом із заварного тіста.