Не гірше за картопляні: як приготувати деруни з ріпи
Ріпа — продукт делікатний і на любителя, але деруни з нього виходять чудові.
Деруни з ріпи – експеримент учасниці проекту Iamcook. У її сім'ї картопляні деруни користуються великою популярністю, але все-таки одне й те ж набридає, захотілося розмаїття. І тут підвернулась під руку ріпа. Були побоювання: ріпа має делікатний смак, і її поведінку у несподіваних стравах передбачити складно. Але в результаті експеримент вдався!
Деруни з ріпи
Інгредієнти:
- ріпа — 400 г;
- цибуля ріпчаста — 1;
- яйце — 1;
- борошно — 4 ст. л.;
- кріп — 2 гілочки;
- олія;
- сіль
Для дерунів ріпу очищаємо та промиваємо холодною водою. Натираємо на найдрібнішій тертці, так само чинимо і з цибулею. З'єднуємо це все у глибокій мисці. Додаємо туди ж яйце, сіль та дрібно нарізаний кріп. Ретельно перемішуємо, всипаємо муку і перемішуємо ще раз, поки тісто не вийде однорідним, досить густим.
Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо на неї порції нашого тіста ложкою, формуємо круглі коржики. Обсмажуємо на середньому вогні із двох сторін до золотистості. Готові деруни викладаємо на паперові серветки, щоб стек зайвий жир.
Деруни з ріпи подаємо гарячими, зі сметаною, томатним або навіть соєвим соусом.