Миттєвий сніданок: як швидко та смачно приготувати кукурудзяний плесканець

кукурудзяний млинець, українська кухня, кулінарія
Так ось ти який, плесканець!

Кукурудзяний млинець плесканець — приклад того, як сніданок може бути зроблений швидко та виявитися дуже смачним.

Кукурудзяний плесканець — звучить трохи дивно, бо взагалі-то плесканець — український оригінальний глечик. Але icнyє і страва з такою назвою, яка загалом є звичайним млинцем, пояснює майстриня з телеграм-каналу "Кулінарні рецепти". Вона представляє кукурудзяний плесканець як приклад ідеального сніданку — швидкого та смачного.

Кукурудзний плесканець

Інгредієнти:

  • кукурудза заморожена — 400 г
  • яйця — 3
  • борошно — 50 г
  • рослинна олія
  • кунжут і вершкове масло
  • зелень
  • сіль

Кукурудзяний плесканець робиться не просто, а дуже просто. Збиваємо яйця з борошном, водою та сіллю. Води доливаємо за потребою, але на 50 грамів борошна та 3 яєць знадобиться приблизно 100 мл. Всипаємо у збиту суміш кукурудзу та нарубану зелень. Ретельно перемішуємо.

Розігріваємо невелику сковороду з олією (можна додати для смаку вершкового масла — шматочок). Викладаємо на неї тісто й обсмажуємо з двох сторін. Розміри плесканців не обумовлюються — їх можна робити більшими, а можна й зовсім у форматі оладків. Посипаємо за бажанням кунжутом.

Подаємо кукурудзяні плесканцi гарячими, змастивши вершковим маслом — так підкреслюється своєрідний смаковий букет наших млинців.