Борщ по-маріупольськи: ще один рецепт улюбленої страви

борщ по-маріупольськи, українська кухня, кулінарія
Борщ по-маріупольськи

Борщ по-маріупольськи має свою легку південну специфіку, залишаючись українською стравою

"Борщ по-маріупольськи" — звучить трохи несподівано. Справді, з Маріуполем в кулінарії якщо що й пов'язано, то це чебуреки. Проте, є така версія популярної української першої страви, і вона представлена у мережі. Наприклад, її наполегливо рекомендує кулінарний блогер дядько Женя. Готуємо борщ по-маріупольськи разом із ним…

Борщ по-маріупольськи

Інгредієнти:

  • курка — 0.5 кг;
  • буряк (невеликий) — 1;
  • морква — 1;
  • помідори — 3-4;
  • картопля — 3-4;
  • капуста — 300 г;
  • солодкий перець — 1-2;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • часник — 6-8 зубчиків;
  • оцет винний — 1 ст. л.;
  • зелень;
  • олія;
  • сіль, перець

Для приготування борщу по-маріупольськи робимо курячий бульйон. Потім готуємо засмажку з буряка та моркви, потертих на великій тертці. Обсмажуємо на сковороді в олії хвилин 5, потім додаємо 3-4 дрібно нарізаних помідори, тушкуємо ще 5 хвилин. Засмажка готова. Додаємо її до бульйону. Туди ж кладемо нарізану кубиками картоплю, нарізану соломкою капусту і дрібно нарізаний солодкий перець (а краще два невеликі, різнобарвні, для яскравості).

Все це доводимо до кипіння, солимо/перчимо і залишаємо на пів години у відносному спокої. У середині процесу (хвилин через 15) додаємо в борщ пасероване борошно та подрібнені 6-8 зубчиків часнику, а також декілька чайних ложок винного оцту.

Через пів години перевіряємо готовність (орієнтуємося на капусту, насамперед). Якщо потрібно — варимо ще хвилин 10, більше точно не треба. На фінальному етапі посипаємо нашу страву зеленню. І обов'язково даємо готовому борщу по-маріупольськи настоятися, хоча б хвилин 15-20.