Тушеный картофель с черносливом: легкий рецепт изящного блюда

Тушкована картопля, чорнослив, кулінарія
Фото: pixabay.com | Нова версія картоплі

Чорнослив надає будь-якій страві найтоншого присмаку, не кажучи вже про тушковану картоплю

Тушкована картопля з чорносливом — дуже вдала смакова комбінація, повз яку просто неможливо пройти. У рецепті на спеціалізованому сайті "КартоФан" є м'ясо, але там же сказано, що любителі вегетаріанської кухні можуть не використовувати м'ясо зовсім. Це також треба враховувати — страва наша самодостатня.

Тушкована картопля з чорносливом

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • чорнослив – 150 г;
  • свинина – 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 2;
  • морква – 1;
  • олія;
  • зелень;
  • сіль, перець

Чорнослив для картоплі промиваємо під теплою проточною водою. Нарізаємо свинину маленькими шматочками. Обсмажуємо на олії разом із чорносливом до золотистої скоринки.

Нарізаємо дрібними шматочками картоплю, цибулю, моркву. Змішуємо, солимо і перчимо. Додаємо до сковорідки з м'ясом і просмажуємо 5 хвилин на слабкому вогні. Потім вміст сковорідки перекладаємо в сотейник з товстими стінками, заповнюємо наполовину гарячою водою, доводимо до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні 50-60 хвилин.

Готову картоплю з чорносливом посипаємо зеленню та негайно подаємо до столу.