Простий рецепт сосисок у тісті для великої компанії або швидкого перекусу
Виявляється, сосиски в тісті не такі вже й шкідливі, якщо їх готувати з правильних інгредієнтів і не їсти щодня.
Усі знають, що сосиски в тісті — це звичайна страва, яку можна приготувати як на сніданок, так і на перекус. Сосиски в тісті можна випікати в духовці або смажити на сковороді, а тісто можна робити дріжджовим, листковим або здобним. Сосиски в тісті виходять апетитними, соковитими та хрусткими. Ось який рецепт пропонує вам випробувати Фокус.
Звичайно, жоден дієтолог вам не порекомендує цю страву як основне. Потрібно пам'ятати, що сосиски в тісті можуть негативно впливати на травлення, серцево-судинну систему й обмін речовин.
Але якщо вибирати якісні сосиски з натурального м'яса та готувати тісто з цілозернового борошна, кефіру або молока, то така страва буде багата на білок, вуглеводи й кальцій. Сосиски в тісті також можуть бути гарним джерелом енергії для активних людей.
У будь-якому випадку, сосиски в тісті не є повноцінною їжею, і їх не можна їсти постійно. Однак як перекус або своєрідні ласощі вони можуть принести задоволення.
Рецепт сосисок у тісті
Інгредієнти:
- Сосиски — 15 шт. (для великої компанії або про запас)
- Борошно — 600 г (може піти більше — все залежить від борошна)
- Дріжджі сухі — 11 г (якщо свіжі — 45-50 г)
- Молоко — 500 мл
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова — 3 ст. л.
- Яйце для змащування
- Кунжут для посипання (за бажанням)
Найголовніше — успішно замісити тісто. Для цього вам потрібно змішати борошно з дріжджами, додати інші інгредієнти й замісити тісто. Залиште тісто на 40-50 хвилин під рушником.
Коли тісто "зійде", обертаємо ним сосиски та залишаємо приблизно на 20 хвилин. Після цього змащуємо сосиски в тісті яйцем і посипаємо кунжутом. Випікайте сосиски в тісті за 180 градусів 30-35 хвилин або до золотистої скоринки. Після чого можете подати їх на стіл разом з улюбленими соусами. Смачного!
А ще можете спробувати зробити на перше легкий суп із запеченими овочами. Він чудово допомагає від авітамінозу та є цілком дієтичним і пісним.