Солодкий картопляний хеш: знайдемо застосування батату

Картопляний хеш, батат, картопля, рецепт
Фото: Соцмережі | Картопляний хеш — це суміш батату із звичайною картоплею.

Багато хто ставить собі питання: що приготувати з батату? Ось вам гідне застосування цього екзотичного овочу, який можна зустріти на полицях українських магазинів.

Цей дивовижний картопляний хеш, рецепт якого вам пропонує Фокус, можна подавати з яйцями на сніданок або як гарнір. Це дуже смачна і проста страва, яку можна приготувати за 20-30 хвилин і вона вам обов'язково сподобається.

Солодкий картопляний хеш

Інгредієнти:

  • 1 батат вагою приблизно 250 г;
  • звичайна картопля 250 г;
  • 1 невеликий червоний перець;
  • 1 маленька цибуля;
  • сіль та перець на смак;
  • 1 зелена цибуля, нарізана кільцями;
  • 2 столові ложки рослинної олії або вершкового масла;
  • 4 яйця, зварені пашот або приготовлені на ваш смак (за бажанням).

Для початку наріжте всі овочі кубиками розміром приблизно 1 сантиметр.

Зваріть картоплю (і батат і звичайну) у підсоленій воді до м'якості — приблизно 5 хвилин. Злийте воду.

У маленькій сковороді обсмажуйте цибулю та перець доти, доки цибуля не стане прозорою; приблизно 2-3 хвилини. Зніміть з вогню та відкладіть.

На великій сковороді, на середньо-високому вогні, обсмажте картоплю, помішуючи час від часу, поки картопля не підрум'яниться, 10 — 15 хвилин (залежно від того, наскільки ви любите, щоб картопля була підсмажена).

Додайте цибулю та перець. Посоліть і поперчіть на ваш смак.

Вимкніть вогонь і додайте зелену цибулю.

Подавайте з яйцями, якщо вам так більше подобається.

Смачного!

До речі, найкраще до цієї картоплі підійде старомодна юшка з квасолею і беконом.