Солодкий картопляний хеш: знайдемо застосування батату
Багато хто ставить собі питання: що приготувати з батату? Ось вам гідне застосування цього екзотичного овочу, який можна зустріти на полицях українських магазинів.
Цей дивовижний картопляний хеш, рецепт якого вам пропонує Фокус, можна подавати з яйцями на сніданок або як гарнір. Це дуже смачна і проста страва, яку можна приготувати за 20-30 хвилин і вона вам обов'язково сподобається.
Солодкий картопляний хеш
Інгредієнти:
- 1 батат вагою приблизно 250 г;
- звичайна картопля 250 г;
- 1 невеликий червоний перець;
- 1 маленька цибуля;
- сіль та перець на смак;
- 1 зелена цибуля, нарізана кільцями;
- 2 столові ложки рослинної олії або вершкового масла;
- 4 яйця, зварені пашот або приготовлені на ваш смак (за бажанням).
Для початку наріжте всі овочі кубиками розміром приблизно 1 сантиметр.
Зваріть картоплю (і батат і звичайну) у підсоленій воді до м'якості — приблизно 5 хвилин. Злийте воду.
У маленькій сковороді обсмажуйте цибулю та перець доти, доки цибуля не стане прозорою; приблизно 2-3 хвилини. Зніміть з вогню та відкладіть.
На великій сковороді, на середньо-високому вогні, обсмажте картоплю, помішуючи час від часу, поки картопля не підрум'яниться, 10 — 15 хвилин (залежно від того, наскільки ви любите, щоб картопля була підсмажена).
Додайте цибулю та перець. Посоліть і поперчіть на ваш смак.
Вимкніть вогонь і додайте зелену цибулю.
Подавайте з яйцями, якщо вам так більше подобається.
Смачного!
До речі, найкраще до цієї картоплі підійде старомодна юшка з квасолею і беконом.