Десерт без випічки: рецепт вафельного рулету з кокосовим кремом і желе

Вафельний рулет, рецепт, рецепт десерту, кулінарні рецепти
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Вафельний рулет

Такий десерт не вимагає клопоту з тістом, а виходить не гіршим за складні страви.

Related video

Якщо ви ласун або хочете порадувати смачним десертом своїх рідних, пропонуємо приготувати простий, але неймовірно смачний рулет із вафель з кокосовим кремом. Ніжний аромат і не менш дивовижний смак цієї страви припаде до душі всім, хто її спробує. Своїми рецептами цього десерту поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Рулет із вафель з кокосовим кремом

Інгредієнти:

  • вафлі квадратні — 4 листи;
  • желе (галаретка чи інше) — 2 пачки.

Для крему:

  • крекер коричневий — 1 пачка;
  • вода — 500 мл;
  • какао — 50 г;
  • цукор — 200 г.

Для кокосового крему:

  • кокосова стружка — 100 г;
  • молоко кип'ячене — 100-120 мл;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • вершкове масло — 300 г.

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно приготувати желе. Для цього необхідно розвести його в гарячій воді, використавши 300 мл води (а не як зазначено на упаковці). Тоді воно буде пружнішим. Розлити у форми та відправити в холодильник, краще на всю ніч.

Наступний етап — приготування кокосового крему. Молоко нагріти й гарячим влити його в кокосову стружку. Залишити набухати й остигати до кімнатної температури. Перед нанесенням на вафлі збити масло з цукровою пудрою, додати туди ж запарену стружку, перемішати.

Далі готуємо шоколадний крем. Налити воду в посуд із товстим дном, додати цукор і какао, довести до кипіння помішуючи. У цей час додати подрібнений крекер, перемішати. Швидко (гарячим) нанести на вафлі, не доходячи до краю сантиметр. Дати крему трохи охолонути й викласти зверху кокосовий крем. Потім на край викласти смужкою желе та загорнути щільно в рулет. Незмащений край вафель промокнути окропом. Готові рулети години на дві відправити в холодильник, під час подачі нарізати на порції.

Раніше Фокус писав, як швидко приготувати кавові квадратики до чаю.