Апельсиновий хліб із крем-сиром: пікантна насолода

домашній хліб, десерт, рецепт
Фото: Соцмережi | Цей цитрусовий хліб приведе вас у захват і його дуже легко приготувати

Усього за годину у вас буде найсмачніший десертний хліб, який оцінять усі ваші гості.

Цей апельсиновий хліб чимось нагадує дуже щільний паунд-кейк із тонким цитрусовим ароматом. Випічка, за рецептом Фокусу, виходить дуже вологою та ніжною — майже має кремову структуру. Горіхи додають трохи текстури й не соромтеся додавати більше, якщо ви любите горіховий хліб. А додавши звичайного апельсинового соку на верхню скоринку ви полюбите цей хліб ще більше.

Апельсиновий хліб із крем-сиром

Інгредієнти

  • 1 упаковка крем-сиру, розм'якшеного (225 г);
  • 110 г вершкового масла;
  • 335 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 280 г борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка розпушувача;
  • 240 мл молока;
  • 60 г подрібнених горіхів;
  • 2 столові ложки тертої апельсинової цедри;
  • 60 мл апельсинового соку.

Змішайте крем-сир і вершкове масло, збивайте добре. Поступово додавайте цукор, збиваючи до легкості та пишності. Додайте яйця, добре збиваючи після кожного додавання.

Змішайте борошно, розпушувач і сіль. Додайте суміш борошна до вершкової суміші чергуючи з молоком. Чергуйте молоко та суміш борошна, добре перемішайте після кожного додавання.

Додайте горіхи та апельсинову цедру. Вилийте тісто у дві змащені та посипані борошном форми для хліба розміром 21x11x7 см. Випікайте при 190 градусах приблизно 55 хвилин або до тих пір, поки дерев'яна зубочистка, що вставлена в центр, не вийде чистою.

Остудіть у формі 10 хвилин. Потім полийте апельсиновим соком по поверхні. Вийміть на решітку, щоб повністю остудити.

А якщо вам хочеться ще солодший десерт, то ось вам рецепт торта "Наполеон" без випічки.