Духовка не потрібна. Рецепт торта "Знаменитий"
Щоб приготувати цей торт, вам знадобляться найпростіші інгредієнти та звичайна сковорода.
Торт "Знаменитий" готується без духовки, а в основі простого та смачного крему – вершкове масло та борошно. Торт виходить ніжним, вологим та смачним. Його можна прикрасити на свій смак: розтопленим шоколадом, свіжими фруктами, або маленькими зефірками. Фокус розповість, як приготувати торт "Знаменитий".
Торт "Знаменитий"
Інгредієнти:
Для тіста:
- 400 г згущеного молока;
- 1 яйце;
- 3 склянки борошна;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. оцту (9%).
Для крему:
- 4 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- 1,5 склянки цукру;
- 0,5 л молока;
- 20 г ванільного цукру;
- 200 г вершкового масла.
У глибоку миску розбийте яйце і розмішайте його виделкою. Додайте до яйця згущене молоко і перемішайте до однорідності. В окремому посуді змішайте соду та оцет. Додайте гашену соду в тісто і перемішайте. Поступово додайте борошно в тісто, замішуючи його ложкою. Тісто має вийти м'яким та не липким.
Розділіть тісто на 8 рівних частин.
Розкачайте кожну порцію в коло діаметром приблизно 20-22 см. Наколіть тісто по всій поверхні виделкою. Розігрійте сковороду на невеликому вогні та випікайте коржі на сухій сковороді без олії по хвилині з кожного боку, доки вони не зарум'яняться.
Викладіть готовий корж на блюдо і повторіть процес із рештою порцій тіста.
Для приготування крему візьміть невелику каструлю і висипте борошно в неї. Додайте яйця і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Додайте цукор, ванільний цукор та молоко. Поставте каструлю на вогонь і варіть крем на слабкому вогні, постійно помішуючи виделкою, поки він не загусне, це займе близько 15 хвилин.
Зніміть крем із вогню і дайте йому трохи охолонути.
Збийте вершкове масло міксером до пишності. Поступово додавайте остиглий крем до масла, продовжуючи збивати міксером до однорідності.
Зберіть торт: покладіть один корж на велику страву і намажте його кремом, повторіть те саме з усіма коржами.
Намажте верхній корж і боки торта кремом, що залишився.
Поставте торт в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб він добре просочився.
Також ви можете приготувати смачний торт із печива та сметанного крему.