Нереально смачно: рецепт смажених вареників у соусі з грибами та вершками

вареники
Фото: Getty Images

Якщо соусу обмаль, можна розбавити його вершками або молоком, змішаним з борошном чи крохмалем.

Способів приготування вареників існує безліч, проте рецепт, яким поділилася блогерка Ольга Головіна, сподобається навіть найвибагливішим знавцям цієї страви. Смажені у вершках та з грибами, такі вареники вразять смаком та стануть хітом будь-якого столу. Тим паче що готувати їх досить просто.

Смажені вареники

Інгредієнти:

  • вареники морожені – 450 г;
  • вершки 20% – 150-200 мл;
  • печериці – 150 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, спеції – до смаку;
  • вершкове масло – 1 ч. л;
  • олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Вершкове масло розтопити на сковороді і туди ж додати рослинну олію. Викласти вареники, смажити їх на маленькому вогні до золотистого кольору з обох боків. Після цього прибрати вареники у миску. Печериці помити, обсушити паперовим рушником, порізати і висипати в сковороду, де смажилися вареники. Форма нарізки – довільна.

Обсмажити гриби до золотистого кольору, додати туди сіль і спеції, влити вершки і все перемішати. Після цього повернути в соус, що вийшов, вареники, накрити сковорідку кришкою і тушкувати на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Якщо соусу обмаль, можна додати ще вершків, молоко, змішане з крохмалем, або молоко з борошном.

Перед подачею вареники посипати зеленню.

Раніше Фокус писав як приготувати ідеальне тісто для вареників.