Ідеально для спекотного дня. Рецепт справжнього парфе
Це холодний солодкий десерт, який може стати чудовою альтернативою морозиву.
Парфе — це холодний солодкий десерт, який готується зі збитих вершків із цукром та ваніллю, а потім заморожується у металевій формі. Парфе можна робити з різними смаками та додати до нього фрукти чи горіхи.
Ця страва відома з 1894 року і, як вважається, вигадали її у Франції. Назва parfait означає "досконалий, чудовий.
В Америці парфе також стало популярним десертом, який подається у високих прозорих склянках шарами з фруктами, лікерами або льодом. Фокус розповість, як приготувати парфе.
Парфе
Інгредієнти:
- 500 мл вершків 33-35%;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру чи екстракту;
- 2 ст. л. лікеру на свій смак (необов'язково);
- 100 г фруктів чи горіхів на свій смак (необов'язково).
Збийте вершки з цукром та ваніллю до утворення щільної піни.
Додайте лікер і акуратно перемішайте.
Якщо ви використовуєте фрукти або горіхи, наріжте їх дрібними шматочками і додайте вершкову масу.
Розкладіть парфе у металеві форми або креманки та поставте в морозильник на кілька годин або на ніч.
Перед подачею вийміть парфе з форм і прикрасьте за бажанням фруктами, шоколадом, м'ятою. Також можна полити парфе карамеллю, розтопленим шоколадом, або будь-яким сиропом на свій смак. Особливо ефектно виглядає парфе, викладене у скляний посуд і прикрашене скибочками полуниці.
Також ви можете приготувати ще один найніжніший французький десерт — крем-брюле. За цим рецептом воно вийде точно, як у фільмі "Амелі".