Мариновані перці з цікавими інгредієнтами: простий рецепт нереально смачної закуски
Поєднання перцю, горіхів і родзинок дають неймовірний смак.
Мариновані овочі — це дуже смачно. Кращої закуски під м'ясо просто не знайти. Сьогодні ми поділимося рецептом маринованих перців за рецептом кулінарної блогерки Крістіни Азізян. Вони виходять неймовірно апетитними та з дуже насиченим смаком.
Мариновані перці
- болгарські перці (можна кольорові) – 3-5 шт;
- жовті родзинки – 1 ст. л;
- кедрові горіхи – 1 ст. л;
- петрушка – 1 ст. л;
- часник – 1-2 зубчики;
- сіль, чорний мелений перець за смаком;
- оливкова олія – 2 ст. л;
- лимонний сік (за бажанням) – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Перці запекти в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів, 30-40 хвилин. Слідкувати за готовністю. Час приготування залежить від м'ясистості перців. Готові перці прикрити пакетом або помістити в пакет на кілька хвилин. Після цього шкірка легше знімається. Очищені перці нарізати довгими брусочками.
Кедрові горіхи частково подрібнити й обсмажити на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин до появи аромату та виділення олії.
У миску зібрати перці, горіхи, родзинки, петрушку та часник. Заправити олією та спеціями. Добре перемішати і дати настоятися хоч би 15 хвилин. Подати можна із підсушеними на сковороді тостами.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати мариновані огірки.