Смак дитинства: пісочні корзинки із заварним білковим кремом
Як начинку можна взяти варення, конфітюр або варене згущене молоко.
Корзинки з пісочного тіста зі згущеним молоком або варенням і білковим кремом — смак дитинства для багатьох ласунів. Приготувати такий десерт вдома дуже просто, якщо скористатися рецептом із кулінарного блогу ZALI_FOOD.
Кошик з меренгою
Інгредієнти:
Для тесту:
- вершкове масло – 130 г;
- борошно (безглютенове або пшеничне) — 300 г;
- дрібка солі;
- цукор – 180 г;
- яйце – 1 шт;
- жовток – 1 шт;
- розпушувач – 5 г.
Для швейцарської меренги:
- білок — 155 г (приблизно 5 білків);
- дрібний цукор – 300 г;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
Спочатку робимо корзинки. Масло кімнатної температури збивати із сіллю та цукром пару хвилин. Додати яйце і жовток і збивати добіла. Потім потроху ввести борошно та розпушувач, змішавши їх. Тісто спочатку збивати міксером, а потім перемішати вже за допомогою лопатки.
В результаті повинно вийти м'яке, але не липке тісто. Розподілити його по формах для корзинок, проколоти виделкою і відправити холодильник на 30 хвилин, а потім з морозильника помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до золотистої скоринки 15-20 хвилин, потрібно дивитися по духовці.
Готові кошики остудити.
Тепер потрібно приготувати меренгу. Білки, цукор і сіль змішати, поставити на парову баню, щоб тара не торкалася води. При постійному помішуванні за допомогою вінчика довести масу до розчинення цукру або до 55-60 градусів. Далі прибрати з вогню та збити за допомогою міксера до пишної щільної маси.
У пісочні корзинки викласти конфітюр, звичайне варення або варене згущене молоко, горіхи і білковий заварний крем за допомогою насадки.
Раніше Фокус писав, як приготувати лимонний торт із меренгою.