Найкраща вечеря: рецепт тюфтельок із картоплею

тюфтелі з картоплею, їжа, вечеря
Фото: Kristin Azizian/Instagram

Для приготування тюфтельок можна взяти як яловичий, так і курячий фарш.

Related video

Якщо не знаєте, що приготувати на обід чи вечерю, щоб було смачно та всім сподобалося, рекомендуємо звернути увагу на рецепт відомої кулінарної блогерки Крістіни Азізян. Вона розповіла і показала, як приготувати найсмачніші тюфтелі з картоплею. Безпрограшне поєднання м'яса та картоплі гарантує відмінний результат.

Тюфтелі з картоплею

Інгредієнти:

Для тюфтельок:

  • фарш яловичий (можна взяти і курячий) — 400-500 г;
  • яйце — 1 шт;
  • зелень;
  • сіль — дрібка.

Можна додати рис та половину цибулі.

Також знадобиться:

  • картопля — 5-6 штук середнього розміру;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • помідори — 1-2 шт.;
  • томатна паста — 1-2 ст. л;
  • болгарський перець — по 1/2 червоного та зеленого;
  • пучок зелені;
  • чорний перець, паприка, сіль — до смаку.

Спосіб приготування:

Невеликі тюфтелі приготувати традиційним способом.

Далі цибулю очистити і дрібно порізати її, моркву потерти на дрібній тертці, обсмажити на рослинному чи топленому маслі. Зверху розкласти підготовлені тюфтелі. Додати томатну суміш, картоплю та спеції: сіль, чорний перець та паприку. Накрити посуд кришкою і тушкувати на середньому вогні 25-30 хвилин. Додати порізані кубиками перці і готувати ще п'ять хвилин. Наприкінці додати зелень.

Раніше Фокус писав, як приготувати маринований салат до м'яса.