Питательно, полезно и вкусно: скумбрия в горчичном соусе
Під час подачі скумбрію можна порізати на порційні шматочки і додати соус.
Про користь скумбрії сказано чимало. Нагадаємо, що вона легко засвоюється організмом і є чудовим джерелом білка, містить велику кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору, нікотинову кислоту та вітамін D, які також є важливим чинником оздоровлення кісток і нервової системи та сприяє засвоєнню. Усього 100 грамів цієї риби містять до половини денної норми білка. На відміну від насичених жирів тваринного походження, ненасичені жири з риби вважаються найбільш корисними. На думку вчених, саме жирні кислоти сімейства Омега-3, що містяться в рибі, сприяють запобіганню серцево-судинним захворюванням, зменшують ризик утворення тромбів у судинах, а також сприяють поліпшенню кровотоку в капілярах.
Саме тому скумбрія обов'язково має бути в меню. Благо, рецептів її приготування найрізноманітнішими способами — величезна кількість. Сьогодні ми пропонуємо приготувати цю рибу в гірчичному соусі за рецептом із кулінарного блогу "Рецепти щодня".
Скумбрія в гірчичному соусі
Інгредієнти:
- скумбрія — 1 шт.
- ріпчаста цибуля — половина;
- йогурт грецький — 1 ст. л;
- соєвий соус — 1,5 ст. л.
- гірчиця — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Скумбрію порізати на шматки й очистити від нутрощів. Добре вимити й обсушити паперовим рушником. Очищену ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
Для приготування соусу змішати йогурт, соєвий соус і гірчицю, водночас сіль додавати не треба. Маса має вийти однорідною.
До скумбрії додати цибулю, приготований гірчичний соус, добре перемішати і залишити маринуватися хвилин на 20.
Замариновану скумбрію разом із цибулею перекласти у форму для запікання. Запікати рибу в розігрітій до 170 градусів духовці 20-30 хвилин до готовності і легкого рум'янцю.
Раніше Фокус писав, як у домашніх умовах засолити скумбрію .