Плавлений сир швидко і без клопоту: простий рецепт
У сир можна додати сушений кріп та інші спеції на свій смак.
Плавлений сир має прекрасний смак і ніжну текстуру. Його можна намазувати на бутерброди, додавати до різних страв і просто їсти як самостійну страву. Приготувати його досить просто в домашніх умовах, скориставшись рецептом із блогу "Рецепти щодня".
Домашній плавлений сир
Інгредієнти:
- сир — 500 г;
- вершкове масло — 100 г;
- яйце — 1 шт;
- сіль — 1 ч. л;
- сода харчова — 0,5 ч. л;
- кріп сушений — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли масло трохи охолоне, додати до нього яйце і гарненько перемішати, а потім ввести в масу сир і знову все перемішати. Можна скористатися блендером, щоб отримати однорідну масу без грудочок. Якщо блендера немає, то тоді сир потрібно розім'яти виделкою, щоб не було грудочок.
У великій каструлі закип'ятити воду, зверху поставити каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавити сир, доки він не стане повністю однорідним і злегка тягучим.
Після цього каструлю з сиром зняти з водяної бані, додати сіль, соду, сушений кріп та інші спеції за бажання, добре перемішати.
Раніше Фокус писав, як приготувати крем-сир "Філадельфія" і домашню "Моцарелу" .