Соус пондзу: рецепт пікантної добавки до м'яса та риби
Якщо хочете надати стравам нового смаку — цей соус саме те, що ви шукаєте!
Соус понзу (пондзу) — це рідка приправа з яскравим цитрусовим смаком, яка дуже популярна в японській кухні. Назва соусу утворена з двох слів. Пон запозичено з голландського pons, яке має схожий сенс і походить від англійського punch — пунш, а дзу (яп. 酢) — японською оцет. Він чудово поєднується з овочами, морепродуктами і м'ясом. В Україні про нього чули далеко не всі, тому пропонуємо спробувати приготувати його на своїй кухні, тим більше, що нічого складного в цьому немає. Як правильно зробити пондзу, розповіли в блозі "Рецепти щодня".
Соус пондзу
Інгредієнти:
- соєвий соус — 80 мл;
- апельсин — 0,5 шт;
- лимон — 0,5 шт;
- лайм — 0,5 шт;
- часник — 3 зубчики;
- імбир — 1 шт;
- перець чилі — 1 шт;
- кінза — 1/4 пучка.
Спосіб приготування:
Цитрусові вимити, зняти цедру смужками без білої частини. Цедру опустити в прохолодну кип'ячену воду, на час поки готується соус.
З усіх цитрусових віджати сік і злити в посуд з товстим дном. Перець чилі додати в сік і поставити на газ. Випарити сік до загустіння.
Шматочок імбиру очистити й натерти на дрібній тертці. Часник так само очистити й натерти на тертці.
У піалу налити соєвий соус. Видавити з часнику та імбиру сік у соєвий соус. Додати випарений цитрусовий сік і додати цедру, раніше замочену. Без води. Залишити на п'ять хвилин.
Соус процідити в соусник. Кінзу дрібно порубати й додати в соус.
Раніше Фокус писав, як приготувати ідеальну намазку для бутербродів усього з кількох продуктів.