Пікантно і дуже смачно: рецепт кролика в томатному соусі
Каччаторе з кролика — це класична страва італійської домашньої кухні.
Якщо ви любите кролятину, то цей рецепт точно вам сподобається. Каччаторе з кролика — це типова страва італійської кухні, класика домашніх страв, яку готують практично скрізь, але найчастіше в Тоскані, Емілії-Романьї або Лігурії. Рецепти можуть відрізнятися від регіону до регіону, але щоразу кролятина виходить дуже смачною.
Рецепт був опублікований на сайті італійської кухні Cucchiaio.
Каччаторе з кролика
Інгредієнти:
- 1 кролик, порізаний на шматки;
- 100 г борошна;
- 2 або 3 столові ложки каперсів;
- 450 г томатного пюре;
- 200 мл білого вина
- 1 зубчик часнику
- дві гілочки розмарину
- кілька листків шавлії
- кілька лаврових листків
- оливкова олія, сіль, перець.
Щоб приготувати каччаторе з кролика, спочатку обваляйте шматочки м'яса в борошні, а потім обережно струсіть їх, щоб видалити надлишки борошна.
Змастіть дно каструлі з високими бортами тонким шаром олії, додайте подрібнений зубчик часнику, лавровий лист і кілька листків шавлії. Коли все в каструлі почне готуватися на невеликому вогні та виділяти аромат, додайте кролятину.
Добре обсмажте м'ясо з усіх боків, і коли воно стане золотистим і гарячим, влийте біле вино, давши спирту випаруватися.
Потім додайте томатне пюре і каперси. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 30-40 хвилин на повільному вогні. Під час приготування перевіряйте страву, кілька разів перемішуйте, додаючи трохи води, якщо соус стає занадто густим.
Наприкінці приготування приправте сіллю і перцем, додайте нарізаний свіжий розмарин і трохи олії. Дайте кролятині відпочити кілька хвилин, а потім подавайте.
А на десерт ви можете приготувати смачний шоколадний кекс з абрикосовим джемом. Це простий рецепт випічки, яка вийде навіть у кулінара-початківця.