Бюджетно і дуже смачно. Рецепт простої запіканки з кабачків

Запіканка з кабачків, кабачки рецепт, запіканка, скьячатта
Фото: Kristin Azizian/Instagram | Запіканка з кабачків

Ця страва неймовірно швидко готується і підійде для легкої вечері.

Запіканка з кабачків — це простий спосіб приготувати цей овоч. Готується вона просто, смаку їй додають спеції та трави. Також цю страву, яку в Італії називають Скьячатта, можна приготувати з гарбуза, коли прийде його сезон. Рецепт опублікували на сайті Cucchiaio.

Запіканка з кабачків

Інгредієнти:

  • 250 г кабачків;
  • 1 яйце;
  • 250 г води;
  • 250 г борошна;
  • 30 г тертого пармезану;
  • 1 столова ложка сушеного орегано;
  • 30 г оливкової олії;
  • сіль, перець.

Щоб приготувати запіканку з кабачків, ретельно вимийте їх, очистіть від шкірки, якщо хочете, і натріть на тертці.

Посоліть і залиште відпочивати на пів години, щоб стік зайвий сік. Дуже добре відіжміть кабачки, щоб запіканка вийшла більш хрусткою.

Розбийте в миску яйце, злегка збийте його виделкою, додавши воду, оливкову олію, а потім борошно і сир.

Добре збивайте виделкою або вінчиком, поки не отримаєте однорідне тісто. Додайте натерті кабачки і перемішайте, додавши дрібку солі та дрібку перцю.

Вилийте суміш у добре змащену олією форму з антипригарним покриттям розміром приблизно 27x40 см, рівномірно розподіліть її, посипте сушеним орегано і відправте в розігріту до 190 градусів духовку у вентильованому режимі.

Готуйте приблизно пів години або поки ваша запіканка скьяччата не підрум'яниться. Подавайте запіканку гарячою, нарізавши квадратиками.

Також ви можете приготувати з кабачків дуже смачний рулет із сиром і шинкою.