Вечеря із сезонних продуктів: рецепт смачних запечених кабачків
Це неймовірно простий рецепт дуже смачної страви.
Зараз сезон кабачків, а це означає, що рецепти їхнього приготування закінчуються навіть у найдосвідченіших кулінарів. Цій страві, яку пропонують приготувати на сайті Cucchiaio, особливого смаку надають хрусткі панірувальні сухарі, приємна гостра приправа й оригінальна нарізка віялом, що дає змогу овочам максимально пропектися в духовці.
Кабачки, приготовані за цим рецептом можуть бути ідеальним гарніром, або ж самостійною стравою. І головне, соліть їх уже тоді, коли діставатимете з духовки, тоді вони залишаться максимально соковитими.
Легкий рецепт запечених кабачків
Інгредієнти:
- 4 кабачки;
- черствий хліб, або панірувальні сухарі;
- 1 столова ложка сушеного орегано
- 1 чайна ложка солодкої паприки
- 1/2 чайної ложки сушеного часнику (за бажанням)
- оливкова олія, сіль.
Помийте кабачки та відріжте хвостики. Розріжте їх навпіл, а потім кожну половинку ще раз розріжте уздовж на дві частини: з кожного кабачка вийде 4 шматочки. Після наріжте кожен шматок на смужки, але не доходячи до кінця, смужки мають залишатися з'єднаними. Таким чином, ви можете відкрити їх як віяло.
Змішайте в мисочці олію, паприку, сушений часниковий порошок і орегано.
Розкришіть черствий хліб, або візьміть панірувальні сухарі. Викладіть кабачки на деко, застелене пергаментним папером, поклавши їх плоским боком і злегка розкривши віялом. Зверху рівномірно розподіліть панірувальні сухарі.
Потім змастіть кабачки олією з приправами. Поставте їх у духовку, розігріту до 190 градусів і готуйте 15-20 хвилин, поки кабачки не стануть м'якими, а хлібні крихти — золотисто-коричневими.
Нагадуємо, соліть кабачки тільки після приготування. Подавайте на свій смак: гарячими, теплими або кімнатної температури.
Також із кабачків ви можете приготувати дуже смачну запіканку.