Сезон консервации. Рецепт маринованного овощного ассорти на зиму

Мариноване овочеве асорті, консервація, заготівля на зиму
Фото: Скриншот | Мариноване овочеве асорті

За цим рецептом овочі можна приготувати в скороварці.

Мариновані овочі в скороварці — це швидкий і простий літній рецепт приготування асорті з літніх овочів. Ним можна насолоджуватися цілий рік: як закускою до витриманих сирів і ковбасних виробів, як гарніром до вареного, гарячого або холодного м'яса; це також інгредієнт для салатів. Рецепт був опублікований на сайті Cucchiaio.

Мариноване овочеве асорті

Інгредієнти:

  • 2 моркви;
  • 4 невеликі цибулини;
  • 1 стебло селери;
  • 4 суцвіття цвітної капусти;
  • червоний перець;
  • жовтий перець;
  • 1 чайна ложка цукрового піску;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 125 мл води;
  • 125 мл оцту.

Щоб приготувати мариновані овочі в скороварці, очистить овочі, помийте й обсушіть. Якщо цибулини великі — поріжте їх навпіл, як і інші овочі.

Налийте воду, оцет і цукор у скороварку. Додайте овочі. Закрийте кришкою та поставте на середній вогонь. Коли закипить, зменште вогонь і готуйте 3 хвилини.

Зніміть із вогню, відкрийте кришку й дістаньте овочі, швидко охолодивши їх у воді з льодом.

Паралельно зваріть маринад. Додайте сіль і розмішуйте, поки вона не розчиниться. Охолоджені овочі перекладіть у стерилізовані банки, залийте розсолом і герметично закрийте.

Покладіть чистий кухонний рушник на дно скороварки. Зверху поставте банку з маринованими овочами, залийте холодною водою, доведіть до кипіння та стерилізуйте кип'ятінням на повільному вогні у відкритій каструлі 20 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і дайте всьому охолонути. Дістаньте банку та переверніть її догори дном на робочій поверхні, поки вона не стане кімнатної температури. Зберігайте заготовку в темному та сухому місці.

Також ви можете приготувати хрусткі огірки на зиму.