Тануть у роті: рецепт ніжних млинців зі сметаною та джемом

млинці, їжа
Фото: t.me/topretsept

Такі млинці можна подавати зі сметаною, варенням і навіть згущеним молоком.

Тонкі, м'які та смачні млинці ніколи довго не залежаться на столі, оскільки їх однаково люблять як діти, так і дорослі. Пропонуємо вам приготувати млинці за рецептом із кулінарного блогу "Рецепти щодня".

Млинці зі сметаною та джемом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко — 500 мл;
  • яйце — 2 шт;
  • окріп — 150 мл;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • цукор — 2 ст. л;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • сіль — дрібка;
  • борошно — 220 г.

Для подачі:

  • сметана — 100 гр;
  • джем — 100 гр.

У глибоку миску влити молоко, додати туди яйця, сіль, цукор і перемішати, поки сіль і цукор не розчиняться. Потім туди ж акуратно ввести просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і добре перемішати, щоб маса була рівномірною і без грудочок.

Далі в миску влити окріп, рослинну олію і знову все добре перемішати. Тісто вийде досить рідким.

Смажити млинці необхідно на розпеченій сухій сковороді до золотистого кольору з двох боків.

Подавати до столу млинці необхідно зі сметаною та варенням. За бажання можна використовувати згущене молоко.

Раніше Фокус писав, як приготувати заварне дріжджове тісто для пиріжків.