Заготовки на зиму: рецепт консервованого овочевого асорті
Асорті з моркви, цибулі й інших сезонних овочів точно порадує вас, коли літо закінчиться.
Кисло-солодкі овочі — це смачна консервація на зиму, яку можна приготувати зі свіжих сезонних овочів.
У цьому рецепті в одну баночку поміщають моркву, кабачки, стручкову квасолю, перець і цибулю. Але можна додати й інші овочі до свого смаку: наприклад, суцвіття цвітної капусти, часник і маленькі огірочки. Рецептом поділилися на сайті Due amiche in cucina.
Мариновані кисло-солодкі овочі
Інгредієнти:
- 250 г зеленої квасолі;
- 250 г моркви;
- по 200 г жовтого та червоного перцю;
- 250 г цибулі;
- 200 г кабачків;
- 250 мл білого винного оцту;
- 130 г цукру;
- 35 г солі;
- 125 мл оливкової олії;
- духмяний перець.
Спочатку підготуйте овочі. У стручкової квасолі видаліть кінчики та промийте її. Моркву почистьте, вимийте й наріжте кружечками завтовшки близько 1 см.
Перці помийте й наріжте смужками, а потім квадратиками. Кабачки вимийте, зріжте кінчики та наріжте скибочками завтовшки близько одного сантиметра.
Цибулю очистіть. Краще використовувати невеликі цибулинки, щоб вони мали гарніший вигляд у баночці та на тарілці.
У каструлю влийте оцет, олію, сіль і цукор, щойно закипить, опустіть у маринад стручкову квасолю та варіть 5 хвилин. Дістаньте й покладіть моркву, знову кип'ятіть п'ять хвилин і так само зробіть із цибулею.
Перцю вистачить двох хвилин, а кабачкам — трьох. Потім зніміть каструлю з вогню.
Підготуйте 3 герметичні банки середнього розміру, які ви попередньо простерилізували.
Розлийте гарячі овочі по банках разом із маринадом. Додайте кілька горошин запашного перцю. Герметично закрийте, переверніть банки догори дном, щоб утворився вакуум, і дайте охолонути.
Банки переверніть, остудіть і зберігайте в темному та сухому місці. Також із кабачків ви можете приготувати дуже смачну ікру.