Найситніший перекус: рецепт сирної сосиски в тісті
Тісто, приготоване для сосисок за цим рецептом, виходить м'яким і не черствіє.
Сосиски в тісті — один із найпопулярніших перекусів, оскільки добре втамовує голод. Їх можна купити в будь-якому кіоску, причому як у дріжджовому, так і листковому тісті, а можна приготувати і вдома. Як зробити сирні сосиски в тісті, розповіла кулінарна блогерка Крістіна. Цей рецепт досить простий і під силу навіть новачкам у кулінарії.
Сирні сосиски в тісті
Інгредієнти:
- сирні сосиски — 1 упаковка;
- борошно — 240 г;
- тепла вода — 200 мл;
- цукор — 1 ч. л;
- сіль — 0,5 ч. л;
- дріжджі сухі — 1 упаковка (8-10 г);
- рослинна олія для тіста — 2 ст. л + для смаження.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно приготувати опару. Для цього в глибоку миску налити 200 мл теплої води, додати дріжджі, цукор, перемішати все добре і залишити на 10 хвилин.
Коли опара підійде, до неї додати просіяне борошно з сіллю, перемішати ложкою, влити олію і замісити тісто. Щоб воно вийшло вдалим, необхідно вимішувати його мінімум 10 хвилин, після чого накрити харчовою плівкою і дати постояти 35-40 хвилин.
Тісто, що піднялося, зважити і поділити на кількість сосисок. На одну сосиску потрібно близько 60 грамів тіста.
Зробити з тіста невеликі кульки, розкачати кожну в довгу ковбаску, загорнути в неї сосиску.
У сковорідку влити рослинну олію, приблизно до половини висоти сосиски в тісті, розігріти її та посмажити сосиски з обох боків до золотистості. Це займе приблизно три хвилини.
Раніше Фокус писав, яким ще способом можна приготувати сосиску в тісті.