Прохолодний десерт без випічки для спекотного дня: рецепт чизкейка з ягодами

Чізкейк, чізкейк без випічки, чізкейк простий рецепт, смачний чізкейк
Фото: Getty | Чізкейк

Це один із найпростіших, найсмачніших і найпопулярніших десертів без випічки.

Якщо ви любите чизкейки, то цей рецепт для вас. Приготований із маскарпоне, збитими вершками та начинкою з солодкої малини, холодний чизкейк ідеальний у дні, коли спека не дає вам перепочинку.

Чизкейк — традиційний торт із крем-сиру з коржем із печива, як його приготувати, пишуть на кулінарному сайті Cucchiaio. А чизкейк із малиною — це дуже простий десерт, приготований за швидким і легким рецептом усього за 20 хвилин. Як завжди, необхідно враховувати час, необхідний для охолодження. Оскільки це десерт без випічки, його зручно готувати в спекотні дні, коли ідея вмикати духовку здається божевільною.

У цьому рецепті його готують із малиною, але можна вибрати й інше покриття, наприклад чорничне варення, полуничне або будь-яке інше з ваших улюблених ягід.

Чизкейк із малиною

Інгредієнти:

Для коржа:

250 г печива;

125 г вершкового масла.

Для начинки:

750 г свіжого сиру типу філадельфія;

170 мл свіжих вершків;

80 г цукрового піску;

1/2 стручка ванілі;

8 г желатину харчового в листах.

Для покриття:

250 г малинового варення;

кілька крапель лимонного соку;

пів склянки води.

Готувати холодний чизкейк дуже просто: почніть із основи. Печиво дрібно порубайте міксером або подрібніть качалкою в пакеті. Покладіть у миску та змішайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть отриману суміш так, щоб вона покрила дно роз'ємної форми діаметром 22 см, добре розрівнявши тильною стороною ложки. Поставте в холодильник, поки не прийде час збирати десерт.

Желатин замочіть у холодній воді на годину, зазначений на упаковці, зазвичай це близько 10 хвилин. У мисці збийте свіжий сир із цукром, 150 г вершків і насінням ванілі, витягнутим зі стручка, до отримання однорідної маси. Помістіть вершки, що залишилися, в каструлю й дайте їм нагрітися. Додайте добре віджатий желатин і перемішуйте, поки він не розчиниться.

Дайте охолонути й додайте суміш до вершково-сирної суміші, добре перемішавши. Вилийте все на основу з печива, розрівняйте й поставте в холодильник мінімум на 4 години. Після закінчення цього терміну розігрійте малинове варення в каструлі з водою та лимонним соком. Дайте охолонути й розподіліть по поверхні торта. Знову поставте в холодильник на 1 годину.

Також ви можете приготувати смачний торт "Піна колада" з ананасами.