Лосось "Веллінгтон": рецепт смачної та корисної риби, запеченої в тісті

лосось, лосось у тісті
Фото: t.me/topretsept

Запечений у такий спосіб лосось виходить соковитим і зберігає всі корисні властивості.

Related video

Лосось, запечений у листковому тісті із зеленню, стане гарним початком дня або ж урізноманітнить обід. Ця корисна та смачна страва не потребує багато часу для приготування, тому рекомендуємо звернути увагу на рецепт із блогу "Рецепти щодня".

Лосось "Веллінгтон"

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто — 250 г;
  • лосось — 500 г;
  • шпинат — 250 г;
  • вершкове масло — 10 г;
  • сметана — 1 ст. л;
  • щіпка мускатного горіха;
  • лимон — половина;
  • яйце — 1 шт;
  • орегано — 1/2 чайної ложки;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу добре очистити від шкіри та кісток. Філе посолити, поперчити, посипати орегано. Останній під час запікання дасть цікавий смак і запах.

У глибокій сковорідці розтопити вершкове масло, викласти шпинат, посолити і додати мускатний горіх. Довести шпинат до готовності та віджати через сито. Нарізати його довільно і змішати зі сметаною та соком лимона.

Листкове тісто розморозити, розкачати і розрізати на два прямокутники.

У форму, застелену пергаментом, бажано, просиліконеним, викласти перший прямокутник тіста, на нього рівним шаром викласти філе лосося, накрити другим прямокутником тіста. Защипати тісто з усіх боків, змастити зверху збитим яйцем і, якщо є бажання, зробити візерунок "ромбик".

Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин, поки виріб не набуде гарного золотистого кольору.

Раніше Фокус писав, як приготувати сирні чіпси з лаваша.