Ситний пиріг із рисом і рибою: як приготувати страву з бездріжджового тіста
Перед тим, як відправляти пиріг у духовку, потрібно зробити на ньому кілька надрізів, щоб звідти виходила пара.
Пиріг із ситною начинкою — гарне рішення на обід, вечерю, як перекус і частування до приходу гостей. Його приготування не забере багато часу, а готовий результат порадує смаком і ароматом. Як його зробити, розповіли в кулінарному блозі "Рецепти щодня".
Пиріг із рибою та рисом
Інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто — 200 г;
- філе лосося — 200 г;
- відварений рис — 120 г;
- яйце відварене — 1 шт;
- кріп і петрушка — 2-3 гілочки;
- жовток — для змащування;
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Варене яйце порізати дрібними кубиками. Відварений рис змішати з яйцем, додати туди ж подрібнену зелень, сіль і перемішати. Листкове бездріжджове тісто розморозити, розкачати його в прямокутник завтовшки два міліметри. Перекласти тісто на деко, застелене пергаментним папером.
Далі на одну половину тіста викласти рис із яйцем, а зверху — порізану тонкими шматочками рибу. Накрити його другою половиною тіста і защипнути краї. Зверху на пирозі зробити пару надрізів, щоб виходила пара.
Змастити пиріг жовтком і посипати кунжутом. Відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-35 хвилин.
Раніше Фокус писав, як приготувати пиріг з картоплею і куркою.