Оригінальний десерт із простих інгредієнтів: рецепт молочного торта з ніжним кремом

Молочний торт Мельктерт, торт рецепт, простий торт, простий рецепт торта
Фото: Скриншот | Молочний торт Мельктерт

Торт Мельктерт родом із ПАР, але готують його по всьому світу.

Related video

Якщо ви любите оригінальні десерти і пробувати щось новеньке, спробуйте приготувати торт Мельктерт. Готують його в ПАР, а назва буквально означає "молочний пиріг".

Складається торт із солодкого тіста та кремової начинки з молока, яєць, цукру та борошна. Цікаво, але цей торт зазвичай подобається дітям, все завдяки ніжному крему, який буквально тане в роті. Рецептом поділилися на кулінарному сайті Misya.

Дозування інгредієнтів розраховане на форму для випічки діаметром 26 см.

Молочний торт Мельктерт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 100 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками;
  • 100 г цукру;
  • 230 г борошна;
  • 1/2 чайної ложки розпушувача;
  • 1 яйце;
  • ванільна есенція.

Для начинки:

  • 700 мл молока;
  • 70 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 120 г цукру;
  • 1 столова ложка ванільної есенції;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю.

Для прикраси:

  • 1 столова ложка коричневого цукру;
  • кориця.

Спочатку приготуйте тісто. З'єднайте кубики холодного масла та цукор. Потім додайте яйце та ванільну есенцію. Добре перемішайте до однорідності та додайте борошно й розпушувач, сформуйте буханець і загорніть його в харчову плівку. Відправте в холодильник відпочити на 1 годину.

Після закінчення цього часу розкачайте тісто на присипаній борошном робочій поверхні качалкою. Викладіть у змащену олією форму, зверху покладіть аркуш пергаментного паперу і насипте вантаж (найчастіше використовують квасолю), щоб тісто не здулося під час приготування.

Випікайте за температури 180 градусів 20 хвилин, а потім печіть ще 10 хвилин, прибравши пергамент і вантаж.

Тим часом готуйте крем. Збийте яєчні жовтки з цукром. Потім додайте ванільну есенцію та кукурудзяний крохмаль. Нагрійте молоко з маслом у каструлі. Додайте його в яєчну суміш і дайте охолонути. Збийте яєчні білки до стійких піків і додайте їх у остиглу суміш. Вилийте все на тісто, посипте цукром і корицею. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин і дайте повністю охолонути. Ваш торт готовий.

Якщо любите оригінальні десерти, спробуйте найніжніший торт без борошна, для якого знадобиться лише чотири інгредієнти.