Шеф-повар рассказал, как приготовить идеальные яйца-пашот за две минуты
Пол Фостер, шеф-кухар, гідний зірки Мішлен, нарешті показав і розповів, як приготувати примхливі яйця-пашот.
Шеф-кухар, гідний зірки Мішлен, розкрив свою особливу техніку приготування яєць-пашот — використовуючи тільки каструлю, воду і таймер для приготування яєць. Пол Фостер, 40 років, який очолює ресторан вишуканої кухні Salt у Стратфорді-на-Ейвоні, опублікував в TikTok відео, що детально описує покроковий метод. Про це пише Daily Mail.
Хоча ідеальні яйця-пашот є дуже підступною стравою, яка не завжди вдається навіть досвідченим кухарям, Фостер зазначив, що його спосіб допоможе впоратися з цією примхливою стравою навіть найнедосвідченішим кулінарам.
Він пояснив, що насправді в цьому немає нічого особливого, сказавши, що все, що вам потрібно, це каструля з окропом, щіпка солі, найсвіжіше яйце і, найголовніше, — немає оцту.
Він сказав, що після додавання яйця в киплячу воду він пропонує встановити двохвилинний таймер, перш ніж вийняти його і покласти на кухонний рушник, щоб отримати "ідеальне" яйце.
"Каструля з водою. Не додавайте оцту. Що б вам не говорили люди, вам це не потрібно. Щіпка солі, найсвіжіше яйце — кімнатної температури — відкиньте його на сито, щоб прибрати водянисті шматочки білка. Киплячу каструлю з водою, яка має бути досить глибокою, зменшіть її до рівня трохи нижче кипіння", — пояснив Фостер.
Згідно з порадами Фостера, алгоритм приготування яйця-пашот такий:
- Закип'ятити воду в каструльці.
- Розбити яйце на сито.
- Посолити воду в каструльці, добре перемішати, створивши ворону, і вилити яйце із сита в киплячу воду.
- Варити дві хвилини, або 2 хвилини 30 секунд.
- Дістати яйце і покласти на паперовий рушник.
- Посолити, поперчити і їсти.
Він порадив кухарям-початківцям не відходити від каструлі під час готування, а також розвіяв міф про те, що оцет є ключовим інгредієнтом.
"Коли я був молодим шеф-кухарем, мені показали, як використовувати оцет, але я навчився кращого способу", — зазначив Фостер.
Він доручив глядачам встановити двохвилинний таймер, але попередив, що приготування "ідеального" яйця-пашот може зайняти трохи більше часу.
Як наступну пораду він порадив викладати яйце-пашот на кухонний папір замість тостів, щоб воно не намокло.
Він сказав, що зараз вдалий час, щоб приправити це. Він вибрав морську сіль і мелений чорний перець, але сказав, що мелений білий перець також буде хорошим вибором. Відео з яйцем-пашот уже набрало понад 8 мільйонів переглядів.
Також ви можете приготувати ідеальне картопляне пюре, як у найкращих ресторанах світу.