Йогуртова насолода: найм'якіший і найпростіший десерт із ягодами

торт із ягодами
Фото: Скриншот | Приготувати такий смачний десерт дуже просто

Попри гадану складність, цей десерт приготувати дуже просто, і він принесе вам справжню насолоду.

Цей чарівний, м'який десерт, рецепт якого Фокус підгледів у італійських кондитерів сайту Cucchiai, неймовірно простий у приготуванні. Цей торт з йогурту і ягід прекрасно підійде дорослим і дітям та ідеальний як для ранкового сніданку, так і в якості смачного перекусу. Він складається з тіста, заснованого на кількох простих інгредієнтах: яйцях, вершковому маслі, цукрі та йогурті. У пропонованому нами рецепті використовуються лісові ягоди, але ви можете додати будь-які фрукти на смак.

Йогуртовий торт із ягодами

Інгредієнти

Для крихти

  • 150 г борошна;
  • 100 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками;
  • 100 г цукру;

Для торта:

  • 450 г борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 80 г цукру;
  • 120 г м'якого вершкового масла;
  • 200 г простого йогурту;
  • 4 яйця;
  • 2 столові ложки мигдалевого борошна;
  • 300 г суміші ягід (малина, чорниця, ожина);
  • кілька столових ложок молока.

*Інгредієнти розраховані виходячи з прямокутної форми розміром 30 на 22 см.

У мисці швидко перемішайте пальцями всі інгредієнти для крихти: 150 грамів борошна, нарізане кубиками холодне вершкове масло та 100 грамів цукру. Сформуйте циліндр, загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник відпочивати.

У мисці за допомогою ополоника змішайте яйця, 80 грамів цукру, 120 грамів м'якого вершкового масла і йогурт до отримання кремоподібної консистенції. Просійте борошно з розпушувачем і залийте ним вершки. Добре перемішайте. Якщо тісто занадто тверде, додайте кілька столових ложок молока.

Змастіть маслом і посипте цукром прямокутну форму для кексу. Вилийте тісто і посипте його мигдальним борошном (щоб ягоди не потонули). Розподіляйте ягоди по поверхні торта. Дістаньте крихту з холодильника і посипте нею ягоди. Випікайте за 180° градусів 50 хвилин.

Так само можете спробувати рецепт надзвичайно смачного бісквіта, який неможливо зіпсувати маслом.