Домашня карамель: як швидко приготувати ідеальну добавку до тортів, тістечок і млинців

карамель, домашня карамель, кулінарні рецепти, кулінарні рецепти
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Спочатку карамель виходить дещо рідкою, проте після того, як постоїть у холодильнику, вона стане густішою.

Related video

Карамель — ідеальний продукт, який однаково смачний як самостійні ласощі, так і у вигляді доповнення до тортів, тістечок або млинців. Домашня карамель часто виходить набагато смачнішою за магазинну, та й приготувати її не складно, якщо скористатися рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Авторка поділилася перевіреним способом приготування карамелі, і запевняє, що вона вийде у всіх.

Домашня карамель

Інгредієнти на 300 мл:

  • цукор – 300 г;
  • вода – 100 мл;
  • лимонна кислота – на кінчику ножа;
  • вершки (33%) – 150 мл;
  • вершкове масло – 60 г;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку висипати цукор, додати воду та лимонну кислоту і поставити на максимальний вогонь, не перемішуючи. Коли маса почне кипіти, чіпати її не потрібно. Поки все вариться, необхідно нагріти вершки. Це можна зробити в мікрохвильовці або на плиті. Вони мають бути практично гарячими, але не закипілими.

Коли кипляча маса з цукру, води та кислоти стане бурштинового кольору (але не темного), влити в неї акуратно вершки та перемішати силіконовою або дерев'яною лопаткою. Варто враховувати, що коли вершки будете вливати, маса почне пінитися. Так і має бути. Вогонь вимкнути.

Далі в отриману суміш додати масло, перемішати до однорідності, перелити карамель у зручний посуд, додати сіль і перебити все погружним блендером. Готову карамель розлити в чисті банки та зберігати під кришечкою в холодильнику. Спочатку карамель буде дещо рідкувата, але потім у холоді вона стане густішою.

Раніше Фокус писав, як приготувати в домашніх умовах іриски.