Розсипчастий рис у духовці: простий спосіб приготування

рис, рисова каша, розсипчастий рис, розсипчастий рис
Фото: Shutterstock

Такий спосіб приготування рису дає змогу отримати страву з цікавим смаком ідеальної консистенції.

Зварити розсипчастий рис — завдання іноді складне навіть для досвідчених господинь. Дуже часто рис злипається, бо неякісний, переварений, забагато води тощо. Як приготувати його так, щоб він вийшов з першого разу, розповіли в блозі "Збірник рецептів". Цей спосіб не потребує промивання рису та варіння на плиті, все виходить без зайвого клопоту та дуже смачно. Головне — взяти правильні інгредієнти та дотримуватися пропорцій.

Розсипчастий рис

Інгредієнти:

  • пропарений рис – 1 склянка;
  • вода – 2 склянки;
  • лимон – 1/2 шт;
  • розмарин – 2 гілочки;
  • сіль;
  • вершкове масло;
  • часник – 2 зубчики.

Спосіб приготування:

Рис висипати у форму для запікання і залити водою. У центр покласти половинку лимона зрізом догори, гілочки розмарину, сіль, додати шматочки олії та часник. За бажання можна додати спеції на свій смак.

Форму закрити фольгою і зафіксувати її по краях.

Відправити форму з рисом у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин. Якщо ви не впевнені в ефективності духовки, можна потримати трохи довше.

Раніше Фокус писав, як правильно зварити рис для суші.