Овочевий салат на зиму: дуже простий рецепт популярної заготовки
Головна умова приготування цього салату — робити все відповідно до рецепта і дотримуватися зазначеної кількості інгредієнтів.
Овочевих салатів на зиму багато не буває. Такі заготовки дають змогу зібрати в одній баночці одразу кілька овочів, а таке розмаїття стане в пригоді взимку. Сьогодні пропонуємо вам приготувати салат на зиму за рецептом із блогу "Домашня консервація". Він не тільки смачний, а й практично ніколи не вибухає. Головне — дотримуватися всіх правил приготування і використовувати рівно стільки інгредієнтів, скільки вказано в рецепті. Це стосується не тільки овочів, а й солі з цукром.
Овочевий салат
Інгредієнти:
- цибуля – 0,5 кг;
- морква – 0,5 кг;
- баклажани – 1 кг;
- перець солодкий – 1 кг;
- помідори – 2 кг;
- цукор – 1 ст. л;
- сіль – 1 ст. л;
- оцет (6%-9%) – 100 мл;
- рослинна олія – 200 г.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити та почистити. Нарізати їх для салату краще великими шматками. Так, моркву та цибулю нарізати товстими кільцями, баклажани — товстими півкільцями, помідори — шматочками.
Скласти в каструлю з товстим дном овочі шарами: моркву, цибулю, баклажани, а зверху — часточки помідорів, влити олію та оцет. Усе довести до кипіння і, не помішуючи, на малому вогні кип'ятити 35-40 хвилин.
Гарячий салат розкласти акуратно по чистих стерилізованих банках і відразу ж закатати.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат "Зимова казка".