Пікантна закуска до м'яса на зиму: покроковий рецепт
Така закуска не затримається на столі — настільки смачною вона виходить.
Якщо полиці ломляться від заготовок на зиму, а руки сверблять приготувати ще що-небудь смачненьке, рекомендуємо спробувати рецепт дуже цікавої закуски до м'яса на зиму. Така закатка буде стабільно затребувана в будь-яку пору року, але взимку вона особливо зайде завдяки неймовірному смаку й аромату. Як її зробити, розповіли в кулінарному блозі "Кулінарія".
Пікантна закуска до м'яса на зиму
Інгредієнти:
- помідори — 3 кг;
- перець болгарський — 1 кг;
- морква — 500 г;
- гострий стручковий перець — 150 г;
- часник — 3-4 зубчики;
- рослинна олія — 200 г;
- перець мелений (червоний, чорний) — 1 ч. л.;
- сіль — 3 ст. л.;
- зелень — до смаку.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити й почистити. За потреби обрізати пошкоджені місця. Усе перемолоти в м'ясорубці та вилити в глибоку каструлю Туди ж додати сіль, олію та поставити на вогонь. Довести масу до кипіння та варити близько 30 хвилин. Потім всипати в каструлю мелений перець і дрібно порубану зелень, проварити ще 10 хвилин. Вміст каструлі необхідно періодично помішувати, щоб він не пригорів.
Гарячу закуску розлити в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки та закрутити кришками. Зберігати в прохолодному темному місці.
Раніше Фокус писав, як приготувати закуску з баклажанів, а також як зварити грузинський соус сацебелі.