Пікантна закуска до м'яса на зиму: покроковий рецепт

закуска до м'яса, овочева закуска до м'яса
Фото: Домашня консервація

Така закуска не затримається на столі — настільки смачною вона виходить.

Related video

Якщо полиці ломляться від заготовок на зиму, а руки сверблять приготувати ще що-небудь смачненьке, рекомендуємо спробувати рецепт дуже цікавої закуски до м'яса на зиму. Така закатка буде стабільно затребувана в будь-яку пору року, але взимку вона особливо зайде завдяки неймовірному смаку й аромату. Як її зробити, розповіли в кулінарному блозі "Кулінарія".

Пікантна закуска до м'яса на зиму

Інгредієнти:

  • помідори — 3 кг;
  • перець болгарський — 1 кг;
  • морква — 500 г;
  • гострий стручковий перець — 150 г;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • рослинна олія — 200 г;
  • перець мелений (червоний, чорний) — 1 ч. л.;
  • сіль — 3 ст. л.;
  • зелень — до смаку.

Спосіб приготування:

Усі овочі помити й почистити. За потреби обрізати пошкоджені місця. Усе перемолоти в м'ясорубці та вилити в глибоку каструлю Туди ж додати сіль, олію та поставити на вогонь. Довести масу до кипіння та варити близько 30 хвилин. Потім всипати в каструлю мелений перець і дрібно порубану зелень, проварити ще 10 хвилин. Вміст каструлі необхідно періодично помішувати, щоб він не пригорів.

Гарячу закуску розлити в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки та закрутити кришками. Зберігати в прохолодному темному місці.

Раніше Фокус писав, як приготувати закуску з баклажанів, а також як зварити грузинський соус сацебелі.