Закуска з баклажанів "Язик проковтнеш": рецепт смачної страви для будь-якої пори року
Таку закуску можна подавати на стіл одразу після приготування, а можна закатати в банки на зиму.
Закуска під назвою "імам баялди" — популярна страва кавказької та болгарської кухні. Її назва буквально перекладається "язик проковтнеш", що пояснюється тим, наскільки смачною вона виходить. Така закуска — незамінний додаток до шашлику, а ще її можна приготувати і закатати під кришечки, щоб і взимку мати під рукою. Як приготувати закуску з баклажанів, червоних перців і томатів, розповіла кулінарна блогерка Крістіна Азізян
Закуска "Язик проковтнеш"
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт;
- червоний і зелений болгарський перець – 2 шт;
- цибуля – 2-3 шт;
- великі помідори – 5-6 шт (можна взяти більше);
- зелень: базилік, кріп, петрушка, кінза;
- оливкова або рослинна олія для смаження;
- сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити, перець очистити від насіння і плодоніжки. Баклажани почистити і порізати брусочками, перець порізати так само, помідори – шматочками.
На оливковій або соняшниковій олії обсмажити, по черзі, баклажани, перці, посолити і поперчити чорним меленим перцем і паприкою. Викласти готові овочі на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Потім обсмажити цибулю, порізану півкільцями, з дрібно порубаним часником і додати очищені та дрібно порізані помідори. Посолити поперчити, закрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин. Коли томатний соус готовий, у нього відправити обсмажені баклажани та перці. Змішати й додати зелень. Закуска готова.
Якщо ви закриваєте страву на зиму, то одразу після варіння її необхідно розфасувати по чистих стерилізованих банках, закатати й укутати до охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати баклажани по-грузинськи на зиму.