Кабачки в томаті: рецепт дуже простого салату на зиму

кабачки в томаті, консервація, заготовки на зиму
Фото: Домашня консервація

Для приготування цього салату можна брати не тільки молоді кабачки, а й більш зрілі.

Related video

Якщо у вас залишилися кабачки зі свіжого врожаю, або добрі родичі передали подарунок зі свого городу, пропонуємо не впадати у відчай, а приготувати неймовірно смачну заготовку на зиму. Йдеться про кабачки в томаті, рецептом яких поділилися в блозі "Домашня консервація". Така страва урізноманітнює взимку будь-який гарнір і посяде гідне місце на святковому столі. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає.

Кабачки в томаті

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 к (вага вже почищених);
  • яблука — 1 шт;
  • перець солодкий — 1 шт;
  • перець чилі — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • сік томатний — 0,5 літра;
  • цукор — 4 ст. л;
  • олія рослинна — 100 мл;
  • оцет яблучний — 100 мл;
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Кабачки помити, за необхідності зняти шкірку і видалити жорстке насіння, якщо таке є. Порізати їх невеликими кубиками, скласти в каструлю.

Решту овочів помити, почистити, з перців видалити насіння. Усе, крім часнику, пропустити через м'ясорубку, вилити в каструлю до кабачків, перемішати.

Додати сіль, цукор, олію, оцет і цукор, усе ще раз перемішати. Влити туди ж томатний сік. Якщо замість соку використовується томатна паста, то буде достатньо половини склянки. Весь вміст каструлі довести до кипіння, після чого варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Додати подрібнений часник і варити ще 10 хвилин.

Готовий салат розлити в чисті стерилізовані банки, закатати й укутати до охолодження.

Раніше Фокус писав, як приготувати кетчуп із кабачків.