Кабачки в томаті: рецепт дуже простого салату на зиму
Для приготування цього салату можна брати не тільки молоді кабачки, а й більш зрілі.
Якщо у вас залишилися кабачки зі свіжого врожаю, або добрі родичі передали подарунок зі свого городу, пропонуємо не впадати у відчай, а приготувати неймовірно смачну заготовку на зиму. Йдеться про кабачки в томаті, рецептом яких поділилися в блозі "Домашня консервація". Така страва урізноманітнює взимку будь-який гарнір і посяде гідне місце на святковому столі. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає.
Кабачки в томаті
Інгредієнти:
- кабачки — 2 к (вага вже почищених);
- яблука — 1 шт;
- перець солодкий — 1 шт;
- перець чилі — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- часник — 3 зубчики;
- сік томатний — 0,5 літра;
- цукор — 4 ст. л;
- олія рослинна — 100 мл;
- оцет яблучний — 100 мл;
- сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Кабачки помити, за необхідності зняти шкірку і видалити жорстке насіння, якщо таке є. Порізати їх невеликими кубиками, скласти в каструлю.
Решту овочів помити, почистити, з перців видалити насіння. Усе, крім часнику, пропустити через м'ясорубку, вилити в каструлю до кабачків, перемішати.
Додати сіль, цукор, олію, оцет і цукор, усе ще раз перемішати. Влити туди ж томатний сік. Якщо замість соку використовується томатна паста, то буде достатньо половини склянки. Весь вміст каструлі довести до кипіння, після чого варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Додати подрібнений часник і варити ще 10 хвилин.
Готовий салат розлити в чисті стерилізовані банки, закатати й укутати до охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати кетчуп із кабачків.