Пікантна закуска на зиму: як приготувати баклажани з медом
Якщо любите баклажани та мед, то є рецепт, у якому вони чудово поєднуються. Готується ця закуска з найпростіших інгредієнтів і точно потішить вас, коли настане зима.
Баклажани можна нарізати кільцями, або смужками, а спеції підбирайте на свій смак. Якщо любите більш гострий смак, можна додати трохи перцю чилі. Фокус розповість, як його приготувати.
Баклажани з медом
Інгредієнти:
- баклажани — 800 г;
- сіль — 60 г;
- часник — 40 г;
- рослинна олія — 150 мл;
- чорний перець — 5 горошин;
- рідкий мед — 40 г;
- оцет 9% — 100 мл;
- вода — 300 мл.
Баклажани вимийте та відріжте хвостики. Потім наріжте їх кружечками. Часник очистіть від лушпиння. Кожен зубчик розріжте на кілька шматочків.
Обсмажте баклажани на олії з обох боків до напівготовності. Складіть баклажани та часник у стерилізовані баночки.
Воду закип'ятіть у каструлі, додавши горошини перцю, додайте сіль, оцет і мед. Дайте кілька хвилин покипіти, а потім вимкніть вогонь. Відразу ж залийте баклажани маринадом і закрийте банки кришками.
Заготовки переверніть догори дном, укрийте і залиште до повного охолодження. Зберігайте в темному і прохолодному місці.
Також ви можете приготувати дуже смачні квашені баклажани з овочами.