Ситний смак Італії: дуже простий хрусткий картопляний пиріг із Трентіно
Італійці стверджують, що цей картопляний пиріг ідеальний для осені та зими і легко готується.
Цей пиріг майже на 100% складається з картоплі, і це ідеальний рецепт не тільки для вечері, а й для фуршету або посиленого аперитиву, стверджує Давіде Замбеллі. Його можна легко перетворити на веганський рецепт, і він, природно, не містить глютену.
Почувши про картопляний пиріг, ви, напевно, одразу ж думаєте про картопляний м'ясний рулет із начинкою з шинки або мортаделли. Але ні! Це історичний рецепт, який любили готувати жителі Трентіно.
Хрусткий картопляний пиріг
Інгредієнти:
- картопля — 1,6 кг, краще молода;
- вода — 100 г;
- молоко — 60 г;
- рослинна олія — 40 г;
- сіль і перець за смаком.
Картоплю слід натерти на тертці з великими отворами або використати блендер, поклавши в нього нарізану картоплю. Але не збивайте довго, адже у вас має вийти доволі грубе та зернисте тісто. Перекладіть усе в миску, додайте воду, молоко, сіль і перець.
Змастіть антипригарну прямокутну мідну або залізну форму для випікання розміром приблизно 25х35 см рослинною олією, викладіть зверху картопляне тісто та окропіть олією зверху ще трохи.
Готуйте в духовці за температури 220° (або з вентиляцією за 200°) у найнижчій частині приблизно 1 годину або півтори години залежно від обраної температури та товщини дека.
У вас має вийти густа, золотиста, але не надто приготована скоринка і готуйте ще 5 хвилин за тієї самої температури, щоб поверхня теж підрум'янилася.
Подавайте одразу, розрізавши на квадрати. Ця божественна свіжоприготована страва чудово гармонує в поєднанні з ковбасою, овочами та сирами.
А до чаю Фокус рекомендує спробувати приготувати яблучний пиріг за простим рецептом.