Грузинська кухня: рецепт знаменитого салату "Катмі Цецилі" з куркою
Цей салат готують із різними овочами, але з будь-якими інгредієнтами він виходить неймовірно смачним.
Салат "Катмі Цецилі" з куркою — неймовірно популярний у Грузії. Його подають у ресторанах і готують на свята та просто на вечерю. Дослівно назва салату означає — смажене курча.
Рецепт у кожної господині свій, але в основі завжди курка. Це зручно, якщо ви, наприклад, засмажили курку цілком і тепер хочеться щось приготувати з грудкою, що залишилася. Рецептом Катмі Цецилі з редискою поділилися на кулінарному сайті Gemrielia.
Салат Катмі Цецилі з куркою
Інгредієнти:
- куряче філе — 1 кг (або просто курка);
- редис — 1 кг;
- червоний болгарський перець — 2 шт;
- консервована кукурудза — 1 банка;
- два свіжих огірки;
- чорний перець, сіль;
- фенхель (необов'язково);
- сметана або майонез — 300 г.
Курку можна відварити, але також підійде запечена, або смажена курка. Словом, якщо у вас залишилася курка від обіду, то із запеченим курячим м'ясом можна приготувати цей салат.
Редис рекомендують натерти, або нарізати соломкою, або скибочками, болгарський солодкий перець — тонкими смужками, якщо у вас куряче філе — просто розберіть його на волокна. Огірок наріжте соломкою.
Змішайте в салатнику всі інгредієнти, заправте майонезом, або сметаною. Поперчіть, якщо хочете, салат готовий.
Також свіжий огірок у салаті можна замінити на маринований, смак вийде більш гострим і пікантним.
Якщо вам подобаються салати з куркою, то спробуйте приготувати смачний італійський салат "Гонзага" з пряними приправами.