Грузинська кухня: рецепт знаменитого салату "Катмі Цецилі" з куркою

Салат Катмі Цецилі з куркою, салат з куркою, грузинський салат
Фото: 1000.menu | Салат Катмі Цецилі з куркою

Цей салат готують із різними овочами, але з будь-якими інгредієнтами він виходить неймовірно смачним.

Салат "Катмі Цецилі" з куркою — неймовірно популярний у Грузії. Його подають у ресторанах і готують на свята та просто на вечерю. Дослівно назва салату означає — смажене курча.

Рецепт у кожної господині свій, але в основі завжди курка. Це зручно, якщо ви, наприклад, засмажили курку цілком і тепер хочеться щось приготувати з грудкою, що залишилася. Рецептом Катмі Цецилі з редискою поділилися на кулінарному сайті Gemrielia.

Салат Катмі Цецилі з куркою

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 кг (або просто курка);
  • редис — 1 кг;
  • червоний болгарський перець — 2 шт;
  • консервована кукурудза — 1 банка;
  • два свіжих огірки;
  • чорний перець, сіль;
  • фенхель (необов'язково);
  • сметана або майонез — 300 г.

Курку можна відварити, але також підійде запечена, або смажена курка. Словом, якщо у вас залишилася курка від обіду, то із запеченим курячим м'ясом можна приготувати цей салат.

Редис рекомендують натерти, або нарізати соломкою, або скибочками, болгарський солодкий перець — тонкими смужками, якщо у вас куряче філе — просто розберіть його на волокна. Огірок наріжте соломкою.

Змішайте в салатнику всі інгредієнти, заправте майонезом, або сметаною. Поперчіть, якщо хочете, салат готовий.

Також свіжий огірок у салаті можна замінити на маринований, смак вийде більш гострим і пікантним.

Якщо вам подобаються салати з куркою, то спробуйте приготувати смачний італійський салат "Гонзага" з пряними приправами.