Найсмачніша та найніжніша запіканка з яблуками: простий рецепт
За цим рецептом запіканка виходить однорідна й дуже ніжна.
Свіжий сир і яблука для цієї запіканки переробляються в однорідне пюре, а потім змішуються та запікаються. Виходит надзвичайно ніжно. Цей дієтичний десерт може стати гарним завершенням ужину, або смачним сніданком. Рецептом поділилась відомий кулінарний блогер Світлана Левицька.
Яблучна запіканка з сиром
Інгредієнти:
Для сирного прошарку:
- сир — 800 г;
- цукор — 100;
- ваніль;
- крохмаль — 25 г;
- сметана — 200 г;
- 3 яйця.
Для яблучного прошарку:
- яблучне пюре — 400 г;
- крохмаль — 25 г;
- цукор до смаку, якщо яблука не солодкі;
- 3 яйця.
Усі інгредієнти складіть у миску та збийте міксером в однорідну масу. Якщо маса виходить дуже густою, то її можна розбавити молоком.
Яблука треба запікати в духовці й теж змішати в однорідну масу. Шкірку можна не знімати. Якщо яблука червоні, то пюре вийде приємного рожевого відтінку.
Викладайте свою майбутню запіканку в змащену маслом форму по одній ложці, чергуючи сирну та яблучну маси.
Запікайте 1,5 години за температури 165 градусів. Перед тим, як нарізати, повністю остудіть.
Також ви можете приготувати смачний шоколадно-мигдальний торт.