Найсмачніша та найніжніша запіканка з яблуками: простий рецепт

Яблучна запіканка із сиром, запіканка
Фото: Instagram lanas_diet | Яблучна запіканка із сиром

За цим рецептом запіканка виходить однорідна й дуже ніжна.

Свіжий сир і яблука для цієї запіканки переробляються в однорідне пюре, а потім змішуються та запікаються. Виходит надзвичайно ніжно. Цей дієтичний десерт може стати гарним завершенням ужину, або смачним сніданком. Рецептом поділилась відомий кулінарний блогер Світлана Левицька.

Яблучна запіканка з сиром

Інгредієнти:

Для сирного прошарку:

  • сир — 800 г;
  • цукор — 100;
  • ваніль;
  • крохмаль — 25 г;
  • сметана — 200 г;
  • 3 яйця.

Для яблучного прошарку:

  • яблучне пюре — 400 г;
  • крохмаль — 25 г;
  • цукор до смаку, якщо яблука не солодкі;
  • 3 яйця.

Усі інгредієнти складіть у миску та збийте міксером в однорідну масу. Якщо маса виходить дуже густою, то її можна розбавити молоком.

Яблука треба запікати в духовці й теж змішати в однорідну масу. Шкірку можна не знімати. Якщо яблука червоні, то пюре вийде приємного рожевого відтінку.

Викладайте свою майбутню запіканку в змащену маслом форму по одній ложці, чергуючи сирну та яблучну маси.

Запікайте 1,5 години за температури 165 градусів. Перед тим, як нарізати, повністю остудіть.

Також ви можете приготувати смачний шоколадно-мигдальний торт.