Ідеально до чаю: рецепт печива "Гата"

печиво гата, десерт, випічка
Фото: t.me/topretsept

Таке печиво буквально тане в роті.

Related video

Печиво з горіхами до чаю — найкраще, що можна приготувати, щоб скрасити холодні та похмурі зимові дні. Пропонуємо спробувати зробити печиво "Гата" за рецептом із блогу "Рецепти щодня". Воно буквально тане в роті.

Печиво "Гата"

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • маргарин – 200 г;
  • кефір – 130 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сода – 0,5 ч. л;
  • сіль – дрібка.

Для начинки:

  • борошно – 150 г;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. л;
  • вершкове масло – 60 г;
  • волоські горіхи подрібнені – 50 г;
  • білок – 1 шт;
  • жовток – 1 шт.

Спосіб приготування:

У глибокому посуді змішати кефір, яйце, сіль і соду. На робочу поверхню висипати борошно, зверху викласти масло, нарізане кубиками.

Борошно з маргарином порубати на дрібну крихту. Влити туди кефірну суміш.

Замісити тісто. Скачати його в кулю і прибрати в холодильник на годину.

Тим часом готуємо начинку. Для цього потрібно змішати цукор, ванільний цукор і борошно з розтопленим маслом.

Тісто з холодильника розділити на три частини, розкачати в прямокутник завтовшки 2 мм. Змастити білком, розподілити поверх начинку, посипати горішками.

Згорнути рулетом. Змастити жовтком. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20-30 хвилин.

Раніше Фокус писав, як приготувати бюджетне шоколадне печиво за 15 хвилин.