Святкова випічка: рецепт італійського печива "Піньолі" з кедровими горішками
Це печиво вважається особливим — його готують переважно на Різдво та Новий рік.
Класичне італійське печиво ви знайдете практично в будь-якій італійській кондитерській. "Піньолі" італійською означає кедрові горіхи. Воно має насичений смак і повітряну текстуру. Рецептом поділилася кулінарка Кет Бойцова, пише Delish.
Інгредієнти
- 340 г мигдальної пасти;
- 250 г цукрової пудри;
- 2 яєчні білки;
- 3/4 чайної ложки солі;
- 1 склянка кедрових горіхів.
Приготування
Крок 1. Розігрійте духовку до 180°С і застеліть два дека пергаментним папером.
Крок 2. Змішайте мигдалеву пасту, цукор, яєчні білки та сіль у кухонному комбайні та збийте до отримання однорідної маси. Покладіть кедрові горіхи на неглибоку тарілку.
Крок 3. Злегка вологими руками скачайте тісто в кульки діаметром 2,5 см. Обваляйте кульки в кедрових горіхах, злегка притискаючи, щоб вони прилипли. Розкладіть кульки на підготовлені аркуші та злегка приплюсніть, щоб сформувати коло діаметром 4 см.
Крок 4. Випікайте 16-18 хвилин до легкого золотистого кольору.
Крок 5. Дайте охолонути на деку протягом 1 хвилини, потім перекладіть на решітку для повного охолодження.
Як заморозити печиво
Печиво "Піньолі" можна заморожувати. Після охолодження заморозьте їх в один шар на деку, застеленому пергаментом або вощеним папером. Після заморожування перекладіть їх у пластиковий пакет, що закривається, або контейнер, придатний для зберігання в морозильній камері. Печиво в замороженому вигляді можна зберігати протягом 1 місяця.
Раніше Фокус писав, як приготувати ароматні гарбузові мафіни з лимонним кремом. Смак гарбуза у випічці зовсім не відчувається, а легкий лимонний крем на основі вершкового сиру додасть мафінам приємної кислинки.