Ароматні гарбузові мафіни з лимонним кремом: покроковий рецепт

мафіни, випічка
Фото: art-lunch | Гарбузові мафіни з лимонним кремом

Смак гарбуза у випічці зовсім не відчувається, а легкий лимонний крем на основі вершкового сиру додасть мафінам приємної кислинки.

Related video

Мафіни з гарбуза з лимонним кремом виходять дуже м'які й ароматні. Особливого смаку їм надає кориця та горіхи. Така випічка припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Рецептом поділилася Олександра Сєдова, пише Art-Lunch.

Інгредієнти

Для мафінів:

  • м'якоть очищеного гарбуза 300 г;
  • яйця 3 шт;
  • борошно 225 г;
  • цукор 190 г;
  • олія рослинна (рафінована) 135 г;
  • фундук 50 г;
  • кориця мелена 1,5 ч. ложки;
  • мускатний горіх мелений 1 ч. ложка;
  • розпушувач 1 ч. ложка;
  • сіль 1 щіпка.

Для лимонного крему:

  • сир вершковий 3 ст. ложки;
  • лимон 1/2 ;
  • цукрова пудра 20 г;

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 мафінів.

Приготування

Крок 1. Гарбуз чистимо від шкірки, натираємо на крупній тертці, викладаємо в глибоку тарілку або миску і ставимо в мікрохвильовку на 3-5 хвилин на максимальну потужність. Або викладаємо у форму для випічки, накриваємо фольгою, ставимо на 15 хвилин у розігріту до 200°С духовку.

Крок 2. Дістаємо гарбуз із мікрохвильовки або духовки, розминаємо його в пюре або перемелюємо блендером і залишаємо остуджуватися.

Крок 3. Фундук подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна, але не надто дрібно, щоб горіхи відчувалися в нашій випічці. Якщо використовуєте сирий фундук, його необхідно попередньо трохи обсмажити на сухій сковорідці протягом декількох хвилин, до легкого бежевого відтінку.

Крок 4. Борошно, корицю, мускатний горіх і розпушувач просіваємо, висипаємо в миску і добре перемішуємо.

Крок 5. Яйця збиваємо з цукром і сіллю до однорідності, додаємо рослинну олію і перемішуємо. Туди ж додаємо охолоджене гарбузове пюре і суміш сухих інгредієнтів. Швидко все перемішуємо до однорідної маси. Останніми додаємо в тісто подрібнені горіхи і знову швидко перемішуємо тісто лопаткою.

Крок 6. Формочки для мафінів змащуємо олією і викладаємо в них тісто. Ставимо випікатися в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин. Маленька порада: готовність перевіряйте, протикаючи кекси зубочисткою. Якщо зубочистка виходить суха, значить мафіни готові.

Крок 7. Поки мафіни випікаються, приготуємо лимонний крем. Дрібною теркою зітріть цедру з половини лимона (тільки жовтий шар). Змішайте половину натертої цедри лимона, вершковий сир, цукрову пудру, видавіть 2-3 столові ложки лимонного соку і перемішайте все.

Крок 8. Готові мафіни дістаємо з духовки. Викладаємо на них лимонний крем за допомогою кондитерського мішка. Зверху посипаємо другою половиною лимонної цедри.

Наша чудова випічка готова. Приємного апетиту!

Раніше Фокус писав, як приготувати гарбузовий кекс із бананами та корицею. Кекс за цим рецептом виходить м'яким усередині і з солодкою скоринкою.