"Биті огірки": рецепт хрусткої закуски зі свіжих овочів у маринаді

биті огірки, закуска
Фото: t.me/topretsept/

Така закуска чудово підійде для столу з пісним меню.

Огірки в будь-якому вигляді — свіжі, солоні, мариновані — популярна закуска на будь-якому столі. Вони добре йдуть під смажену картоплю та з таким же успіхом розлітаються на святковому столі. Рекомендуємо вам приготувати дуже оригінальну закуску під назвою "Биті огірки". Готується вона дуже просто і з'їдається дуже швидко. Рецептом цієї закуски поділилися в кулінарному блозі "Рецепти кожен день".

Биті огірки

Інгредієнти:

  • огірки свіжі — 500 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • чилі — до смаку;
  • рисовий оцет — 2 ст. л.;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сіль — до смаку;
  • кунжут — 2 ч. л.;
  • кінза — пучок.

Спосіб приготування:

Огірки помити, розрізати вздовж навпіл. Дерев'яною качалкою як слід відбити огірки так, щоб вони потріскалися: завдяки утвореним тріщинам маринад миттєво проникне всередину овочів.

Далі огірки необхідно нарізати навскоси шматочками та перекласти в салатну миску. До огірків додати сіль, цукор, оцет, соєвий соус, перемішати. Дати огіркам постояти хвилин 10.

Дрібно нарубати часник, кінзу та гострий перець. Відправити їх у салатник до огірків, додати кунжут, перемішати, заправити олією.

Неймовірно смачна закуска готова!

Раніше Фокус писав, як приготувати на закуску фаршировані печериці з пармезаном.