Печінковий паштет із яблучним желе: красивий і простий рецепт
Ніжний паштет із печінки з нотками мускатного горіха чудово поєднується за смаком із яблуками та корицею. А дві різні текстури в одній страві зроблять її по-справжньому цікавою.
Щоб зробити простий печінковий паштет святковою стравою, подайте його разом із яблучним желе. Таке поєднання до того ж чудово підкреслить смак печінки. Про те, як приготувати ніжний паштет із яблучним желе, розповів сайт "Просто рецепти".
Інгредієнти
Для паштету:
- печінка куряча — 500 г;
- масло вершкове — 100 г + 2-3 ст. л;
- вершки 33% — 150 мл;
- сіль — за смаком;
- перець чорний — за смаком;
- горіх мускатний — за смаком.
Для желе:
- яблука кисло-солодкі — 2 шт;
- лимон — 0,5 шт;
- кориця мелена — за смаком;
- сік яблучний — 500 мл;
- желатин — 6 г;
- цукор — за смаком;
- сіль — за смаком,
Приготування
Крок 1
Промийте, зачистіть і обсушіть печінку. Відваріть її в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин, відкиньте на сито й охолодіть.
Крок 2
Печінку подрібніть блендером, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла. Влийте вершки, продовжуючи збивати паштет. Додайте сіль і спеції за смаком.
Крок 3
Викладіть паштет у порційні форми, накрийте харчовою плівкою "в контакт" і остудіть у холодильнику хоча б пів години. Розтопіть 2-3 ст. л. вершкового масла і залийте ним паштет. Поставте печінковий мус у холодильник щонайменше на 10 годин.
Крок 4
Очистіть яблука і наріжте їх кубиком, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли, і присипте корицею.
Крок 5
Замочіть желатин у холодній воді приблизно на 15 хвилин. Нагрійте яблучний сік до кипіння, покладіть у нього яблука і варіть їх 5-10 хвилин. Дістаньте яблука, а сік продовжуйте випаровувати, поки його об'єм не зменшиться наполовину. Додайте в сік цукор і сіль, дайте їм розчинитися і зніміть з вогню.
Крок 6
Розчиніть у соку желатин, поверніть у суміш яблука, залийте желе у форму невеликого об'єму і дайте йому застигнути.
Крок 7
Перед подачею викладіть паштет на тарілку. Додайте до нього нарізане кубиком желе і подайте грінки.
Нагадаємо рецепт паштету з м'яса індички. Паштет за цим рецептом виходить неймовірно смачним.
Раніше Фокус писав, як приготувати ніжний курячий паштет — ідеальну намазку для бутербродів і тостів. Такий паштет зробить будь-який сніданок яскравішим і смачнішим.