Салат из пекинской капусты с крабовыми палочками и кукурузой: простой и быстрый рецепт

салат, закуска, страва, їжа
Фото: 1000.menu | Салат із крабовими паличками

Рецепт салату з крабовими паличками неймовірно популярний. Його подають на багато свят, зокрема на Різдво і Новий рік.

Салат із пекінської капусти з крабовими паличками та кукурудзою можна приготувати з доступних продуктів. Легкий салат не поступається складним стравам. Щоб салат був ще ситнішим, можна додати в нього трохи відвареного розсипчастого рису, повідомляє 1000.menu.

Інгредієнти

Для приготування шести порцій знадобляться:

  • крабові палички — 225 г;
  • консервована кукурудза — 225 г;
  • пекінська капуста — 150г;
  • яйця — 3шт;
  • майонез — 3 столові ложки:
  • сіль і перець — за смаком;
  • зелень кропу або петрушки — для прикрашання.

Приготування

Крок 1. Крабові палички наріжте дрібними кубиками.

Крок 2. Листя пекінської капусти вимийте, обсушіть, жорсткі частини виріжте. Наріжте дрібною соломкою.

Крок 3. Яйця відваріть круто, охолодіть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Консервовану кукурудзу відкиньте на сито, щоб стекла рідина.

Крок 5. У салатнику з'єднайте порізані крабові палички, пекінську капусту, кукурудзу та яйця. Посоліть, поперчіть і заправте салат майонезом. Усе ретельно перемішайте. Поставити на 15-20 хвилин у холодильник. Перед подачею прикрасьте страву гілочками кропу та петрушки.

Майонез краще приготувати самостійно. Як заправку можна використовувати сметану або натуральний йогурт. Або змішати їх із майонезом у пропорції на свій смак.

Ви також можете приготувати салат "Столичний" із куркою та консервованим горошком.