Банановий пиріг на сковороді: рецепт десерту нашвидкуруч

банановий пиріг, пиріг на сковороді
Фото: uanews.net

На приготування такого пирога у вас піде приблизно 20 хвилин.

Банановий пиріг, приготований на сковорідці, — це не тільки дуже швидко, а й дуже смачно. Як приготувати такий десерт нашвидкуруч, розповіли в кулінарному блозі "Кулінарія".

Банановий пиріг на сковорідці

Інгредієнти:

  • банани — 2 шт;
  • яйця — 2 шт;
  • борошно пшеничне або рисове — 60–70 г;
  • йогурт — 25 г;
  • розпушувач — 1/2 ч. л;
  • цукор — 1 ст. л. (або підсолоджувач 2 г за бажанням).

Спосіб приготування:

Яйця збити в пишну, щільну піну протягом 4–5 хвилин, додати всі інші інгредієнти (цукор або підсолоджувач за бажанням) і обережно перемішати.

Очистити банани і розрізати вздовж і впоперек на чотири частини, як на відео, і викласти на дно нагрітої сковороди смажити з тістом.

Накрити кришкою і смажити за невеликої температури 15 хвилин.

Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, дати трохи охолонути, лопаткою пройтися по краях, щоб простіше було дістати з форми.

Прикласти тарілку до пательні та перевернути разом.

За бажанням зверху можна полити згущеним молоком, розтопленим шоколадом або карамеллю.

Раніше Фокус писав, як приготувати банановий пиріг на пісочному тісті.